Fusie Wine Paris & Vinexpo Paris in 2021

Wine Paris

Foto: Romain Devoise / Wine Paris 2020

Wine Paris & Vinexpo Paris vonden in 2020 tegelijkertijd plaats. Deze samenvoeging gaat nu een stap verder. Vanaf 2021 wordt het één gezamenlijk merk en evenement. De komende editie van dit vakevenement vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2021 in Parijs.

"Deze nieuwe dynamiek maakt gebruik van de kracht van beide identiteiten voor een sterk evenement in Parijs ten dienste van de branche, in de context van economisch herstel", aldus de organisatie. Voor de komende editie verwacht de organisatie 2.900 exposanten van over de hele wereld. De beurs vindt plaats in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles. Op de beursvloer vinden bezoekers zowel kleine wijnproducenten als grote internationale merken.

De organisatie wil dat Wine Paris & Vinexpo Paris 2021 de internationale vakbeurs te worden voor professionals op het gebied van wijn en gedistilleerd in Parijs. Daarom biedt de beurs een gevarieerd aanbod en een uitgebreide programmering, een aantrekkelijke locatie en timing. Wine Paris & Vinexpo Paris bundelen hun expertise en passie voor doelgerichte zakelijke bijeenkomsten en stimuleren de komst van de belangrijkste afnemers (importeurs, wijnwinkels/slijters, horeca, gespecialiseerde distributeurs en groothandelaren, webwinkels, sommeliers, etc.).

Het uitgangspunt van Wine Paris & Vinexpo Paris is een sterke binding met terroirs, productieregio’s en wijngaarden. Alle Franse wijnregio's zijn vertegenwoordigd, met de steun van hun regionale marketingdirecties, waarmee de grote diversiteit van de Franse wijnregio's, variëteiten en klimaten worden belicht. Naast de Franse wijn zijn er ook exposanten uit andere wijnlanden aanwezig. Deze worden per land gepresenteerd, waarbij de complementariteit en de steeds sterkere aanwezigheid van de internationale wijnregio’s geïllustreerd wordt.

In 2021 wordt een veelzijdig scala aan producten gepresenteerd, zoals gedistilleerd, duurzaam geteelde en biologische wijnen, mousserende wijnen en producten met een grote verscheidenheid aan kleuren en herkomst.

Dossiers
Lees ook
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig lanceert het associatie-wijnwiel . Met ‘Mijn wijnwiel’ wil het wijnmerk beginnende wijnliefhebbers helpen om een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen.