Fusie Wine Paris & Vinexpo Paris in 2021

Wine Paris

Foto: Romain Devoise / Wine Paris 2020

Wine Paris & Vinexpo Paris vonden in 2020 tegelijkertijd plaats. Deze samenvoeging gaat nu een stap verder. Vanaf 2021 wordt het één gezamenlijk merk en evenement. De komende editie van dit vakevenement vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2021 in Parijs.

"Deze nieuwe dynamiek maakt gebruik van de kracht van beide identiteiten voor een sterk evenement in Parijs ten dienste van de branche, in de context van economisch herstel", aldus de organisatie. Voor de komende editie verwacht de organisatie 2.900 exposanten van over de hele wereld. De beurs vindt plaats in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles. Op de beursvloer vinden bezoekers zowel kleine wijnproducenten als grote internationale merken.

De organisatie wil dat Wine Paris & Vinexpo Paris 2021 de internationale vakbeurs te worden voor professionals op het gebied van wijn en gedistilleerd in Parijs. Daarom biedt de beurs een gevarieerd aanbod en een uitgebreide programmering, een aantrekkelijke locatie en timing. Wine Paris & Vinexpo Paris bundelen hun expertise en passie voor doelgerichte zakelijke bijeenkomsten en stimuleren de komst van de belangrijkste afnemers (importeurs, wijnwinkels/slijters, horeca, gespecialiseerde distributeurs en groothandelaren, webwinkels, sommeliers, etc.).

Het uitgangspunt van Wine Paris & Vinexpo Paris is een sterke binding met terroirs, productieregio’s en wijngaarden. Alle Franse wijnregio's zijn vertegenwoordigd, met de steun van hun regionale marketingdirecties, waarmee de grote diversiteit van de Franse wijnregio's, variëteiten en klimaten worden belicht. Naast de Franse wijn zijn er ook exposanten uit andere wijnlanden aanwezig. Deze worden per land gepresenteerd, waarbij de complementariteit en de steeds sterkere aanwezigheid van de internationale wijnregio’s geïllustreerd wordt.

In 2021 wordt een veelzijdig scala aan producten gepresenteerd, zoals gedistilleerd, duurzaam geteelde en biologische wijnen, mousserende wijnen en producten met een grote verscheidenheid aan kleuren en herkomst.

Dossiers
Lees ook
Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

MECC Maastricht stond van 11 tot en met 13 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals kwamen naar de 66ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te beleven en te netwerken. Volgens beursmanager Silvie Slachter heeft BBB Maastricht een kwaliteitsslag gemaakt en gaat meer dan ooit voor ‘more...

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

Meer dan 40 belangrijke partijen in de productie en marketing van wijn wereldwijd hebben hun krachten gebundeld om de wijnsector te verduurzamen. Deze nieuw gevormde Sustainable Wine Roundtable (SWR) is een coalitie van toonaangevende wijnmerken, wijnregio's, kleine producenten, distributeurs, detailhandelaren, milieuorganisaties en anderen.

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers) samen Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.