Fusie Wine Paris & Vinexpo Paris in 2021

Wine Paris

Foto: Romain Devoise / Wine Paris 2020

Wine Paris & Vinexpo Paris vonden in 2020 tegelijkertijd plaats. Deze samenvoeging gaat nu een stap verder. Vanaf 2021 wordt het één gezamenlijk merk en evenement. De komende editie van dit vakevenement vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2021 in Parijs.

"Deze nieuwe dynamiek maakt gebruik van de kracht van beide identiteiten voor een sterk evenement in Parijs ten dienste van de branche, in de context van economisch herstel", aldus de organisatie. Voor de komende editie verwacht de organisatie 2.900 exposanten van over de hele wereld. De beurs vindt plaats in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles. Op de beursvloer vinden bezoekers zowel kleine wijnproducenten als grote internationale merken.

De organisatie wil dat Wine Paris & Vinexpo Paris 2021 de internationale vakbeurs te worden voor professionals op het gebied van wijn en gedistilleerd in Parijs. Daarom biedt de beurs een gevarieerd aanbod en een uitgebreide programmering, een aantrekkelijke locatie en timing. Wine Paris & Vinexpo Paris bundelen hun expertise en passie voor doelgerichte zakelijke bijeenkomsten en stimuleren de komst van de belangrijkste afnemers (importeurs, wijnwinkels/slijters, horeca, gespecialiseerde distributeurs en groothandelaren, webwinkels, sommeliers, etc.).

Het uitgangspunt van Wine Paris & Vinexpo Paris is een sterke binding met terroirs, productieregio’s en wijngaarden. Alle Franse wijnregio's zijn vertegenwoordigd, met de steun van hun regionale marketingdirecties, waarmee de grote diversiteit van de Franse wijnregio's, variëteiten en klimaten worden belicht. Naast de Franse wijn zijn er ook exposanten uit andere wijnlanden aanwezig. Deze worden per land gepresenteerd, waarbij de complementariteit en de steeds sterkere aanwezigheid van de internationale wijnregio’s geïllustreerd wordt.

In 2021 wordt een veelzijdig scala aan producten gepresenteerd, zoals gedistilleerd, duurzaam geteelde en biologische wijnen, mousserende wijnen en producten met een grote verscheidenheid aan kleuren en herkomst.

Dossiers
Lees ook
Europeanen gaven meer geld uit aan alcohol tijdens eerste lockdown

Europeanen gaven meer geld uit aan alcohol tijdens eerste lockdown

Europeanen gaven 2,2 miljoen meer uit aan verwenproducten tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit onderzoek van IRI naar de verkoop van alcoholische dranken, zoute snacks, zoetwaren en chocolade in Nederland, het Verenigd Koninkrijk (VK), Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland.

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert het nieuwe wijnconserveringssysteem Pivot. Dit systeem maakt het mogelijk om een fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles.

Proeven als een pro

Proeven als een pro

Begin november is Proeven als een Pro verschenen. In dit boek deelt Master of Wine Cees van Casteren de zijn geheimen van het wijnproeven. "Nu we vooral alleen thuis kunnen genieten van een goed glas wijn, kunnen we ons gaan verdiepen in de smaak ervan. Wijn drinken met aandacht, proeven wat je drinkt en daar een analyse van maken", aldus het persbericht.