Gin Festival Amsterdam wordt DRINKS AMSTERDAM

13 februari 2020
Foto: DRINKS AMSTERDAM

Na vier edities gaat het Gin Festival Amsterdam uitbreiden. Onder het nieuwe concept is er niet alleen aandacht voor de nog altijd populaire gin, maar ook voor nieuwe dranken en trends. Dit alles gebeurt onder de nieuwe naam DRINKS AMSTERDAM. 

Het vernieuwde evenement vindt in 2020 plaats op 16 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is Taste the Future. Op de beursvloer wordt een grote variëteit aan drankcategorieën gepresenteerd. Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends. Van alcohol tot non-alcohol en van mixers tot nieuwe technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt.

Workshops en seminars

Verschillende professionals uit de drankenindustrie geven bij DRINKS AMSTERDAM workshops en seminars. Bezoekers hebben de mogelijkheid om meester distillateurs aan het werk te zien. Ook zijn er professionele bartenders aanwezig met tips en trucs over het shaken van een cocktail. Op de beursvloer vertegenwoordigen vele ondernemers hun merk.

Dranken

Gin blijft een belangrijk gedeelte van het event. Deze drank is nog altijd volop in beweging. Een andere focusdrank is het door-en-door Hollandse jenever; dat zich zowel op het vlak van productie, rijping als mixen op geweldige wijze aan het ontwikkelen is.

Op de beurs komt een speciale ruimte voor rum, waar diverse rumhuizen zich voorstellen aan de bezoekers. Albert van Beeck Calkoen: “Ik voorspel al een tijdje dat rum de nieuwe grote dranktrend wordt voor het aankomende decennium. Deze reus heeft te lang in de schaduw gestaan.”

Duurzaamheid

Voor het vijfde jaar op rij streeft de organisatie van de beurs naar een volledig plasticvrije omgeving. Alle dranken worden in een glas geserveerd. Daarnaast ontvangt de bezoeker een eigen glaasje om onbeperkt mee te kunnen proeven. Hierbij staat het verantwoord alcoholgebruik voorop.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?