Gin van Elstar appels uit de Betuwe

Elstars_Pixabay

Foto: Pixabay

De horeca mocht begin juni de deuren weer openen. Dat betekende dat Gerard Kerkhoff, eigenaar van café restaurant De Vereniging in Elst, eindelijk zijn Betuwe Elstar gin kon serveren aan zijn gasten. De gin is, zoals de naam al zegt, gemaakt van Elstar appels uit de Betuwe. 

Kerkhoff was op zoek naar een authentiek product waarmee hij zichzelf kon onderscheiden, vertelt hij aan De Gelderlander. Hij is een liefhebber van gin en gin tonic en kwam zo op het idee. Bij de Belgische distilleerderij Sterkstokers ging hij experimenteren. Een paar dagen voordat de horeca dicht moest lukte het hem om Betuwe Elstar Gin te creëren.

De gin is gemaakt op basis van dubbel gemouten graanjenever en Elstar appels uit de Betuwe. Het drankje bevat 38 procent alcohol en volgens Kerkhoff proef je de Elstar appels al bij de eerste slok.

De gin is exclusief verkrijgbaar bij café restaurant De Vereniging en die verkoop loopt goed. Binnenkort laat Kerkhoff een nieuwe partij maken.

Bron: De Gelderlander

Dossiers
Lees ook
Eén gin-tonic voor één komkommer

Eén gin-tonic voor één komkommer

Donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni viert Hendrick’s Gin World Cucumber Day op een bijzondere manier. Bij poppodium Annabel in Rotterdam wordt de Hendrick's Gin Grand Garnisher onthuld. Bezoekers van het evenement krijgen deze dagen een gin-tonic tegen betaling van één komkommer.

West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

West-Vlaamse ondernemers presenteren nieuwe gin

De West Vlaamse ondernemers Carl Gheysen van The Grape nv en Lorenz Goeminne van Universal Spirits Compagny 1870 hebben gezamelijk een nieuwe gin gemaakt, The Perfect Crime. Hiermee willen de Vlamingen de internationale markt veroveren.

GIN & Mocktails

GIN & Mocktails

Kosmos Uitgevers brengt dit voorjaar twee nieuwe titels op de markt, GIN en Mocktails. Met deze twee nieuwe boeken kan iedereen zijn of haar favoriete (alcoholvrije) cocktail maken! GIN Op 19 maart verschijnt het boek GIN: shake, mix, stir van Dan Jones. Met dit boek leert de lezer hoe je moet shaken, mixen en stirren – en vooral – hoe je moet drinken....