Goose Island lanceert de nieuwe Bourbon County Stout

14 november 2019
Foto: Ab InBev

Goose Island lanceert op 29 november de nieuwe Bourbon County Stout 2019 in Nederland. De brouwers laten dit bier acht tot vijftien maanden rijpen in bourbonvaten. Het bier is gewild. De editie van 2018 was binnen enkele minuten uitverkocht bij de Bierkoning in Amsterdam.

De brouwers van Goose Island hebben de Bourbon County Stout van 2019 laten rijpen in vier jaar oude Heaven Hill, Buffalo Trace en Wild Turkey vaten. Dit rijpingsproces zorgt volgens hen voor een rijk en complex mondgevoel. "Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van kers, cacao, vanille en karamel. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt." 

Twee factoren invloed hebben invloed op het smaakprofiel van Bourbon County Stout: de vaten en het rijpingsproces. De Goose Island brouwerij in Chicago ontvangt jaarlijks verschillende ‘verse’ Bourbon vaten van distilleerderij partners, waardoor de stout een gevarieerd smaakprofiel aanneemt. Daarnaast speelt het weer in Chicago een belangrijke rol. "De warme zomers zorgen ervoor dat het bier diep in het vat trekt, terwijl de koude winters zorgen dat het bier en het vat uitzetten."

Het bier is op 29 november vanaf 9.00 in een beperkte oplage exclusief te koop bij de Bierkoning in Amsterdam. In de avond is de Bourbon County Stout 2019 te proeven bij de Beer Temple in Amsterdam, Taplokaal Gist in Utrecht, Van Moll in Eindhoven en Kaapse Brouwers in Rotterdam.

Altijd op de hoogte blijven?