Goud en zilver voor Gouverneur Bieren van Lindeboom

Gouverneur Bieren Goud en Zilver

Drie Gouverneur bieren van Lindeboom Bierbrouwerij vielen in de prijzen bij de wedstrijd Meiniger's International Craft Beer. De Duitse vakjury beloonde Gouverneur Dubbel én Gouverneur Tripel met de Gouden Award en Gouverneur Stout op Hout met zilver.

"Voor heel het team van Lindeboom en zeker voor onze brouwers een enorme stimulans in deze coronatijd", zegt Lindeboom directeur Paul Joosten. "De International Craft Beer Award is een prestigieuze competitie. Het winnen van drie Awards met onze Gouverneur bieren maakt ons meer dan trots."

Gouverneur bier

Er zitten vijf bieren in het assortiment Gouverneur bieren. De Gouden Gouverneur Tripel is de zwaarste jongen uit de serie speciaalbieren. Recent met vernieuwde, kruidige receptuur gebrouwen. Kenmerkend voor het bier de kruidige aroma’s van piment en cinnamon. De basis wordt gevormd door drie granen:  gerst, spelt en haver. Het tweede met goud bekroonde bier, Gouverneur Dubbel, is een zacht en bitterzoet bier met karakter, gemaakt met onder andere Tettnangerhop. Het karamelkleurige mout geeft Gouverneur Dubbel haar unieke smaak en diepe robijnrode kleur.

De zilveren Gouverneur Stout op Hout is volgens de brouwers een tikkeltje eigenzinnig door zijn lagering op eikenhout. Het bier heeft subtiel houtaroma en een weldadige afdronk. De andere twee bieren in de serie zijn Gouverneur Blond en Gouverneur Speciale 140.

Lindeboom Brouwerij

Lindeboom Brouwerij is een Nederlandse bierbrouwerij in het Limburgse dorp Neer. De geschiedenis gaat terug tot 1870 toen brouwer Willem Geenen startte met de bierbrouwerij. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie aan het roer van deze onafhankelijke brouwerij.  

Dossiers
Lees ook
Hertog Jan past receptuur 0.0 bier aan

Hertog Jan past receptuur 0.0 bier aan

De brouwers van Hertog Jan hebben de receptuur van Hertog Jan 0.0 aangepast. De smaak van het alcoholvrije bier lag volgens de brouwers nog te ver van de originele pilsener af.

Nederland grootste bierexporteur van EU

Nederland grootste bierexporteur van EU

Nederland exporteerde in 2020 voor ruim 2 miljard euro bier, waarvan 121 miljoen euro alcoholvrij bier. Hiermee is Nederland de grootste bierexporteur van de EU en na Mexico de grootste bierexporteur ter wereld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

MissPublicity viert 18e verjaardag met speciaal witbier

MissPublicity viert 18e verjaardag met speciaal witbier

MissPublicity bestaat 18 jaar. Om dit te vieren lanceert het Rotterdamse pr-bureau een speciaal witbier. Oprichter en eigenaar Clarissa Sarah Slingerland ontwikkelde samen met Scheldebrouwerij E.V.I. Een Belgisch witbier infused met door pastaketen Spaghetteria gemaakte Limoncello.