Goud voor Gingery Poolside Gin bij IWSC

11 augustus 2020

Gingery Poolside Gin won een Golden Quality Award tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De internationale jury bekroonde deze gembergin met goud. Oprichters Pascal, Paul, Robin en Daan zijn trots op de prijs

"We hebben onze gin pas een paar maanden geleden geïntroduceerd en om dan nu al deze internationale erkenning te krijgen is een grote eer." Bij de creatie gaf Paul al aan dat het niet eenvoudig was om tot de perfecte mix van gember, jeneverbes en andere kruiden te komen. "Om de balans tussen de verschillende ingrediënten te vinden was best een uitdaging, het kostte ons dan ook meer dan een jaar om de juiste blend te vinden. Dat de smaak van de gin door internationale experts zo gewaardeerd wordt geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst", aldus Pascal.

Gingery Poolside Gin

"We wilden een frisse en aromatische gin maken met duidelijke tonen van gember en citrus. Een mooie basis voor een verfrissende gin & tonic. De naam Poolside Gin past hier perfect bij", vertelt Robin. In Gingerly is naast biologische gember ook peer en exotische peper gebruikt. 

Pascal Peeters, Robin Karels en Daan Choy zijn medeoprichter van The Stillery; een craft distilleerderij in Amsterdam. Paul Selier lanceerde vier jaar geleden met succes de eerste Nederlandse vermout; Willem’s Wermoed. In 2018 brachten de vier de gemberlikeur Boozy Ginger Juice op de markt. Deze werd in 2018 bekroond met zilver door de jury van IWSC.

International Wine & Spirit Competition

De International Wine & Spirit Competition (IWSC) is een internationaal gerenommeerde competitie. De internationale jury keurde bijna 1000 ingezonden gins. De beste gins kregen een gouden, zilveren of bronzen medaille. Bekijk hier een overzicht met alle winnaars.

Altijd op de hoogte blijven?