Goud voor Hooghoudt RAW Genever bij ISC

Hooghoudt online masterclass

Foto: Hooghoudt

De Groningse distilleerderij Hooghoudt viel in de prijzen bij de International Spirit Challenge (ISC). Er was goud voor RAW Genever, zilver voor de alcoholvrije spirit Zero Zero 24 en brons voor Sweet Spiced Genever. Hooghoudt is trots en dankbaar voor deze prijzen.

De International Spirit Challenge (ISC) is een internationale vakwedstrijd die plaats vindt in het Verenigd Koninkrijk. Aan de 26e editie deden meer dan 1800 inzendingen uit een kleine 70 landen over de hele wereld mee. Alle inzendingen werden beoordeelt en blind geproeft door panels van meer dan 50 gerespecteerde en ervaren professionals uit de industrie.

RAW Genever

Het Groningse familiebedrijf scoorde goud met de RAW Genever op basis van de Genever stijl, een smaak die blijft hangen in de mond, een kruidige afdronk met een vleug witte peper en de algehele klassieke en hoogwaardige kwaliteit. Tijdens The Spirit Masters en de San Francisco World Spirit Competition won de RAW Genever ook al goud.  

De RAW Genever van Hooghoudt bestaat uit 100% koper gestookte moutwijn en is een blend van vier verschillende moutwijnsoorten; gerst, tarwe, rogge en een mix van tarwe, mais en rogge. Hooghoudt "is enorm trots en dankbaar dat hun vernieuwende manier van werken en ambacht erkend wordt door deze veelvoud aan internationale awards. De prijzen zijn een prachtige herbevestiging van de koers die de familie distilleerderij al een tijdje vaart."

Coronacrisis

Ondanks de vele tegenslagen in corona tijd gaat het goed met Hooghoudt, laat het bedrijf weten met een persbericht. In het begin van de coronacrisis paste Hooghoudt tijdelijk de productielijn aan om ontsmettingsalcohol te produceren voor de medische sector en de Voedselbank.

Lees ook
Medailles Wijnkeuring van de Lage Landen uitgereikt

Medailles Wijnkeuring van de Lage Landen uitgereikt

Gisteren reikte de organisatie van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 de jaarlijkse medailles uit voor de beste wijnen van Nederland en België. 210 wijnen werden met een medaille bekroond. Zeventien wijnen ontvingen een gouden, 101 wijnen een zilveren en 92 wijnen een bronzen medaille. Ook werd er een aantal ereprijzen uitgereikt. Acht witte...

Finale Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Finale Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Cannibale Royale en Two Chefs Brewing organiseren samen een wedstrijd voor thuisbrouwers. De voorrondes zitten er op en op 29 augustis vindt de finale van Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition plaats. Het winnende bier wordt door Two Chefs Brewing gebrouwen en bij Cannibale Royale verkocht

Beursvloer Gastvrij Rotterdam 2021 al voor 80% gevuld!

Beursvloer Gastvrij Rotterdam 2021 al voor 80% gevuld!

Alleen al in de maand juni hebben ruim 60 nieuwe bedrijven hun deelname aan Gastvrij Rotterdam 2021 bevestigd en dagelijks komen er nog nieuwe aanvragen en inschrijvingen binnen. Vier beurshallen zijn inmiddels voor 80% gevuld en in sommige hallen is bijna geen stand meer beschikbaar.