Foto: Hooghoudt

De Groningse distilleerderij Hooghoudt viel in de prijzen bij de International Spirit Challenge (ISC). Er was goud voor RAW Genever, zilver voor de alcoholvrije spirit Zero Zero 24 en brons voor Sweet Spiced Genever. Hooghoudt is trots en dankbaar voor deze prijzen.

De International Spirit Challenge (ISC) is een internationale vakwedstrijd die plaats vindt in het Verenigd Koninkrijk. Aan de 26e editie deden meer dan 1800 inzendingen uit een kleine 70 landen over de hele wereld mee. Alle inzendingen werden beoordeelt en blind geproeft door panels van meer dan 50 gerespecteerde en ervaren professionals uit de industrie.

RAW Genever

Het Groningse familiebedrijf scoorde goud met de RAW Genever op basis van de Genever stijl, een smaak die blijft hangen in de mond, een kruidige afdronk met een vleug witte peper en de algehele klassieke en hoogwaardige kwaliteit. Tijdens The Spirit Masters en de San Francisco World Spirit Competition won de RAW Genever ook al goud.  

De RAW Genever van Hooghoudt bestaat uit 100% koper gestookte moutwijn en is een blend van vier verschillende moutwijnsoorten; gerst, tarwe, rogge en een mix van tarwe, mais en rogge. Hooghoudt "is enorm trots en dankbaar dat hun vernieuwende manier van werken en ambacht erkend wordt door deze veelvoud aan internationale awards. De prijzen zijn een prachtige herbevestiging van de koers die de familie distilleerderij al een tijdje vaart."

Coronacrisis

Ondanks de vele tegenslagen in corona tijd gaat het goed met Hooghoudt, laat het bedrijf weten met een persbericht. In het begin van de coronacrisis paste Hooghoudt tijdelijk de productielijn aan om ontsmettingsalcohol te produceren voor de medische sector en de Voedselbank.

Altijd op de hoogte blijven?