Koreman’s Limoncello won woensdag 30 juni een gouden medaille tijdens de International Wine & Spirit Competition 2021. De limoncello behaalde een score van 96 punten. Daarnaast was er brons voor Sanguincello en Yuzucello.

De broers van Frank en Thom Koreman zijn blij. “Het is een ongelofelijk mooie beloning dat al het harde werk ook een jury van experts heeft kunnen overtuigen van onze Limoncello. Na vorig jaar de zilveren medaille te hebben gewonnen, wilden we niets anders dan dit jaar goud winnen en de beste ter wereld worden. Supertrots dat dit dan ook is gelukt!”

De International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2021 is een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken. Een jury van experts selecteert de beste producten door middel van een blindproeverij en een technische keuring. Per categorie worden er bronzen, zilveren en gouden medailles uitgereikt.

Limoncello

Koreman´s kreeg een gouden medaille voor de limoncello. De jury: “With an enticing richness evoking curded lemons and sherbet boiled sweets, this has initial promise that leads to fantastic mouth textures, pleasing alcohol heat and a lengthy, lingering, lemony aftertaste. Delicious and moreish, textured and balanced. Outstanding example. ”

Limoncello is volgens Frank en Thom populairder dan ooit. Niet alleen als digestief, maar juist ook als aperitief of als onderdeel van een cocktail of een spritz. Koreman’s Limoncello wordt handgemaakt met alleen biologische citroenen en zonder kunstmatige toevoegingen. Bij limoncello gaat het volgens de broers om de verhoudingen en de manier van filteren. Bij Koreman’s is ontzettend veel geëxperimenteerd en wordt er precies gewerkt. Met als resultaat een gouden bekroning.

Yuzucello en Sanguincello

Naast het goud waren er twee bronzen medailles voor Yuzucello en Sanguincello. Yuzucello wordt gemaakt van de Yuzu, een citrusvrucht met kenmerken van de mandarijn, sinaasappel en de citroen. Koreman’s Yuzucello is met 87 punten en een bronzen medaille bekroond. Vanaf december is er weer een limited oplage Koreman’s Yuzucello beschikbaar.

Koreman’s Sanguincello is gemaakt van de biologische Spaanse bloedsinaasappel: de Sanguinello. De likeur is met 88 punten en een bronzen medaille bekroond. Een nieuwe oplage Sanguincello is begin 2022 weer verkrijgbaar.

Koreman’s

De gebroeders Koreman delen de vurige passie voor het bourgondische leven. Zij begonnen het bereiden van hun ambachtelijke limoncello in hun ouderlijk huis. Na het winnen van de zilveren medaille op de IWSC 2020 ging het hard. Ze vonden een productiepand waar vanaf dat moment wekelijks limoncello werd geproduceerd en citroenen met pallets tegelijk werden verwerkt. Inmiddels is het team nog verder uitgebreid om aan alle vraag te kunnen voldoen, maar ook zijn pa en ma Koreman nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Naast de limoncello, ontwikkelde Koreman’s diverse andere Cello’s, zoals de Yuzucello, Sanguincello en diverse limited editions.

 

Altijd op de hoogte blijven?