Grolsch brouwt bier met Nederlandse thee

Grolsch Blont

Grolsch presenteert in samenwerking met LocalTea het nieuw bier Blont met een (t)hee. Het is een blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee.

Thee en bier staan in de top vijf meest gedronken dranken ter wereld. Dus besloot Groslch de twee te combineren en zocht de samenwerking met de Nederlandse theeverbouwer LocalTea. “Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Jansen leerden kennen zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben”, vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea.

Thee uit een Grolsch beugelfles

LocalTea had al een link met de bierbrouwer. “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles”, aldus Johan Jansen, eigenaar van LocalTea. Na het horen van dit verhaal, de ambacht van LocalTea thee en het duurzame karakter van deze thee was het een no brainer voor Grolsch. Meesterbrouwer Marc Janssen en Juan Pérez Nijhuis, Brand Manager Grolsch Speciaalbier, bezochten de theemakers van LocalTea en troffen de bruine beugelfles van opa aan op het kantoor. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk!”, aldus Pérez Nijhuis.

Grolsch Blont

Grolsch Blont is Blond bier (7% vol) gebrouwen met Nederlandse groene thee. Samen met de ambachtelijke theemakers van LocalTea is Marc Janssen op zoek gegaan naar de perfecte combi tussen deze twee dranken. “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s”, zegt Marc Janssen, meesterbrouwer bij Grolsch. Het bier heeft tonen van citroengras en gember met tot slot een zacht bittertje van de Nederlandse groene thee.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
AB InBev lanceert Corona Cero in Europa

AB InBev lanceert Corona Cero in Europa

Brouwerij AB InBev brengt een nieuw alcoholvrij bier op de Europese markt. Corona Cero is verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Bierbrouwerij AB InBev verduurzaamt met zonnepanelen

Bierbrouwerij AB InBev verduurzaamt met zonnepanelen

Bierbrouwerij AB InBev heeft een zonnepark met 434 zonnepanelen in gebruik genomen op het dak van de Horeca Technische Service in Gilze. De zonnepanelen zijn geplaatst door eigenaar Schroders Capital (namens Real Estate Gateway Fund) en levert 190.000 kWh per jaar.

Drankenbranche in de media -week 20

Drankenbranche in de media -week 20

Dreigend tekort aan bierflesjes in Duitsland, Alcoholvrije pop-up slijterij en controversiële wijn van 30.000 euro. Wat kwam er deze week over drankenbranche voorbij in andere media?