Grolsch introduceert speciaalbier Hoop

4 mei 2021 Redactie BeverageNL

Grolsch brengt een nieuw speciaalbier op de markt. Een lente IPA met de naam Hoop. Met de lancering roept de bierbrouwer heel Nederland op om hoopvolle verhalen met hen te delen. Deze verhalen gaat Grolsch delen via social media en bierviltjes op terrassen. "Zodat we ons samen door de laatste loodjes heen kunnen slaan."

Het speciaalbier is onderdeel van een vierdelige serie speciaalbieren. Hoop, Geloof, Liefde en Geluk. In juli lanceert de brouwerij het tweede speciaalbier: Geloof. Liefde en Geluk volgen later in 2021. De vier thema’s zijn gebaseerd op de blaadjes van een klavertjevier. De bieren worden geproduceerd in gelimiteerde oplage.

Hoop

Hoop is het eerste bier dat op de markt komt. Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen: “Grolsch Hoop is een IPA waar ik, naast mooie hopsoorten, ook gember en lindebloesem aan heb toegevoegd. Vanaf de eerste slok, ruikt, proeft en voelt dit bier als de lente. Het is echt een IPA waarvan je weer Hoop krijgt. Ik kan persoonlijk niet wachten om deze IPA op het terras in de zon te drinken.”

#Grolschproostophoop

Met de lancering van het bier wil Grolsch zoveel mogelijk verhalen over hoop verzamelen. Deze krijgen een plek op een bierviltje, waardoor Nederlanders straks via de terrastafels inspirerende en hoopvolle verhalen opdoen en samen kunnen proosten op hoop.

Ook online komen de persoonlijke verhalen tot leven.Grolsch Meesterbrouwer Marc Janssen en foodexpert Marcus Polman gaan hierover in gesprek met verschillende Nederlanders. Daarnaast nodigt hij iedereen hier uit voor de #Grolschproostophoop. Deze sessie vindt plaats tijdens een Instagram Live op 7 mei en is te volgen via het Instagram-kanaal van Grolsch.

De komende tijd komen op verschillende terrassen door heel Nederland bierviltjes te liggen met een QR code naar het Instagram kanaal van Grolsch. Via de DM is het mogelijk om een hoopvol verhaal in te sturen. De brouwer deelt vervolgens zoveel mogelijk verhalen via social media of bierviltjes op terrastafels door heel Nederland.

 

Altijd op de hoogte blijven?