Grolsch komt met kartonnen clip voor bierblikjes

Grolsch TopClip

Bierbrouwer Grolsch introduceert de kartonnen TopClip als alternatief voor het inmiddels beruchte blikfolie.

Met deze maatregel bespaart Grolsch volgen eigen zeggen ruim 100.000 kilogram aan plastic op jaarbasis. De CO2-reductie is 36 procent ten opzichte van nieuwe plastic folie en 16 procent ten opzichte van gerecycled plastic folie.

 

Niet nieuw

De brouwer wil met de overstap volgens eigen zeggen de nieuwe norm zetten voor blikverpakkingen: “Grolsch is de eerste brouwer in Nederland die deze verpakking introduceert en daarmee de consument de kans geeft een duurzame keuze te maken. Wat ons betreft is dit de nieuwe standaard”, aldus Ard Bossema, Marketing & Strategy Directeur bij Grolsch.

De kartonnen verpakking ter vervanging van het plastic folie is echter geen novum bij blikjes drinken: Coca-Cola introduceerde zo’n kartonnen verpakking al eind 2019 in Nederland. En biermerk Corona kwam daarvoor al met een alternatief waarbij er nog plastic, nog kartonnen verpakkingen nodig zijn: op elkaar schroefbare bierblikjes.

Dossiers
Lees ook
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Grolsch presenteert nieuw speciaalbier Geloof

Grolsch presenteert nieuw speciaalbier Geloof

Om Nederlanders een hart onder de riem te steken tijdens de coronapandemie komt bierbrouwer Grolsch met een vierdelige reeks speciaalbieren. Mei 2021 verscheen Hoop. Nu komt de brouwer met Geloof en later in 2021 volgen Liefde en Geluk.