Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

17 maart 2020

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren op de Nederlandse biermarkt. Allereerst Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen suikers uit echt vruchtensap. Het tweede bier is Grolsch Frisbittere IPA, een IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit.

Radler Minder Zoet

Grolsch voegt Radler Minder Zoet toe aan de Radler 0.0 portfolio. Deze alcoholvrije Radler bevat uitsluitend de suikers uit echt vruchtensap, waardoor dit bier volgens de brouwer minder zoet is en smaakt. Er zitten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen in. Het dit nieuwe bier wil de bierbouwer inspringen op de vraag naar dranken zonder toegevoegde suikers. 

Frisbittere IPA

Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5 procent. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en fruit aroma's. In de mond maken deze aroma's plaats voor een frisbittere bite, aldus de brouwer. De aroma’s en smaak is grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde Aloha hop. Met deze introductie doet Grolsch een toevoeging aan het populaire IPA segment.

Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij programma. In dit programma wordt een serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?