Grote brouwers verhogen bierprijzen

12 april 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

Verschillende grote bierbrouwers kondigen aan hun literprijzen van bier te verhogen. AB InBev en Bavaria verhogen beide hun prijzen vanaf 1 april met gemiddeld 3,5 procent. Heineken volgt 1 mei met een prijsstijging van 2,7 procent. Grolsch deed dit al eerder. Sinds 1 januari rekent de brouwer 3,9 procent meer voor hun bier.

Door de coronacrisis kampt de biermarkt nu al een jaar lang met dalende verkopen. Sinds de eerste lockdown in maart 2020 verkocht de horeca ruim 70 procent minder bier. De afgelopen maanden was dit zelfs meer dan 90 procent.

Horeca-ondernemers zijn dan ook niet blij met de prijsverhogingen. Vertegenwoordigers van verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland zeggen tegen Omroep Brabant dat zij vinden dat de bierbrouwers de prijs van de coronacrisis bij de horeca neerleggen. 

Volgens Wilco Heiwegen van AB InBev is dat niet het geval, maar gaat het om een gewone jaarlijkse prijsverhoging. Deze gaat normaal gesproken op 1 januari in, maar vanwege de coronacrisis heeft de brouwer het uitgesteld naar april. "Wij wentelen echt niet alle extra coronakosten af op de horeca. Maar wij krijgen ook te maken met stijgingen van onze lasten, bijvoorbeeld van verpakkingen en energie. En natuurlijk is er een stukje inflatie", zegt Heiwegen tegen Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant / Nederlandse Brouwers

Altijd op de hoogte blijven?