Vraag naar premium whisky gaat toenemen

Whisky_Pixabay

De vraag naar duurdere whisky gaat de komende drie jaar toenemen. Dat voorspelt de Britse leverancier Edrington-Beam Suntory in het Whisky Yearbook. Het bedrijf verwacht dat de waarde van whisky in 2022 zal groeien naar 2,44 biljoen pond. In 2018 was dit 2.31 biljoen.

Afgelopen jaar liet de whiskybranche een daling zien in volume en waarde. Toch verwachten de makers de komende jaren groei, vanwege een toename van het aantal distilleerderijen en een grotere vraag naar premium whisky's. Vooral de waarde van Scotch whisky, Irish Whiskey en Amerikaanse whiskey gaan toenemen.

Directeur Mark Riley: "Whisky is een van de meest diverse en dynamische drank categorieën. Wij voorspellen de komende drie jaar groei. Bartenders en retailers vertellen ons dat whisky voor hen een belangrijke focus is. Ze hebben plannen om te investeren in het uitbreiden van hun kennis en assortiment om tegemoet te komen aan de toenemende belangstelling van de consumenten voor drank."

Dossiers
Lees ook
Johnnie Walker presenteert twee nieuwe Game of Thrones-whisky's

Johnnie Walker presenteert twee nieuwe Game of Thrones-whisky's

Na White Walker brengt Johnnie Walker twee nieuwe, door de tv-serie Game of Thrones geïnspireerde Schotse whisky's op de markt. In samenwerking met HBO presenteert het whiskymerk A Song of Ice en A Song of Fire. De twee limited editions zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

Whiskymerk lanceert podcast-serie

Whiskymerk lanceert podcast-serie

Het whiskeymerk The Macallan maakt samen met zakenblad Quote een podcast. Deze serie, met de naam Make The Call, wil jonge ondernemers inspireren.

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Het whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht vormt samen met de horecavakbeurs BBB Maastricht een joint venture. Dankzij deze samenwerking richt het festival zich dit jaar voor het eerst ook op de zakelijke markt. Het festival vindt dit jaar plaats op 27 en 28 oktober. Tijdens The Spirit of Maastricht presenteren grote distilleerders...