Vraag naar premium whisky gaat toenemen

Whisky_Pixabay

De vraag naar duurdere whisky gaat de komende drie jaar toenemen. Dat voorspelt de Britse leverancier Edrington-Beam Suntory in het Whisky Yearbook. Het bedrijf verwacht dat de waarde van whisky in 2022 zal groeien naar 2,44 biljoen pond. In 2018 was dit 2.31 biljoen.

Afgelopen jaar liet de whiskybranche een daling zien in volume en waarde. Toch verwachten de makers de komende jaren groei, vanwege een toename van het aantal distilleerderijen en een grotere vraag naar premium whisky's. Vooral de waarde van Scotch whisky, Irish Whiskey en Amerikaanse whiskey gaan toenemen.

Directeur Mark Riley: "Whisky is een van de meest diverse en dynamische drank categorieën. Wij voorspellen de komende drie jaar groei. Bartenders en retailers vertellen ons dat whisky voor hen een belangrijke focus is. Ze hebben plannen om te investeren in het uitbreiden van hun kennis en assortiment om tegemoet te komen aan de toenemende belangstelling van de consumenten voor drank."

Dossiers
Lees ook
Brand vernietigt 45.000 vaten whisky

Brand vernietigt 45.000 vaten whisky

Een brand in het magazijn van Jim Beam in de Amerikaanse staat Kentucky heeft 45.000 vaten whisky in de as gelegd. Dinsdagavond 2 juli brak de brand uit, vermoedelijk na een blikseminslag, meldt de Louisville Courier Journal. De hitte van de brandende whisky maakte het voor de brandweer moeilijk om het vuur te blussen.

The Macallan presenteert 72 jaar oude whisky

The Macallan presenteert 72 jaar oude whisky

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe distilleerderij brengt het bekende Schotse whisky-merk The Macallan een exclusieve 72-jaar oude whisky op de markt: The Macallan 72 Years Old in Lalique. Aan deze bijzondere whisky hangt wel een prijskaartje. Een fles kost ongeveer 53.000 euro.

Ierse whisky krijgt beschermde status van Europese Commissie

Ierse whisky krijgt beschermde status van Europese Commissie

Afbeelding: Pixabay Ierse whisky’s zijn sinds vorige week een beschermd product. Zij kregen namelijk de GI-status van de Europese Commissie. Deze Geografische Indicatie biedt bescherming aan de originele streekproducten, en moet er voor zorgen dat er minder nep-producten op de markt zijn. Ierse whisky-producenten hebben jarenlang gevochten...