Heineken gaat bier bezorgen in Zuidoost-Azië

In Singapore en Zuid-Vietnam is het vanaf heden mogelijk om met één druk op de knop een ijskoud biertje te laten bezorgen. Het plan is dat dit binnenkort ook mogelijk is in de Filipijnen, Thailand, Myanmar, Birma en Cambodja. Heineken sloot een deal met taxi- en bezorgdienst Grab, wat een soort combinatie is van Thuisbezorgd.nl en Uber in Azië. Beide merken hebben profijt van de samenwerking. Heineken krijgt een digitale winkel in de Grab-app en mag de geanonimiseerde klantgegevens gebruiken. En Grab kan zijn betaaldienst invoeren op alle Heineken-events in Zuidoost-Azië. Ook laten alle Heineken-medewerkers zich nu vervoeren door de taxidienst.
Het is geen gekke stap van Heineken want al jaren is Azië de hardst groeiende markt voor het bekende Nederlandse biertje. 

Dossiers
Lees ook
Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

De coronacrisis zorgde de afgelopen maanden voor een daling van de bierverkoop van de grote brouwerijen AB InBev en Heineken. In veel landen sloot de horeca vanwege het coronavirus de deuren, wat een negatief effect had op de verkoop van bier. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van beide brouwerijen.

Drie tips om bier snel op temperatuur te krijgen

Drie tips om bier snel op temperatuur te krijgen

Het is zomer en de temperaturen stijgen. Dan smaakt een koud biertje. Maar wat als je bent vergeten om het bier koud te zetten? Bierplatform Bierista.nl geeft drie handige tips om bier snel op temperatuur te krijgen.

Ondanks coronacrisis toename aantal brouwerijen

Ondanks coronacrisis toename aantal brouwerijen

Ondanks de coronacrisis groeit het aantal bierbrouwerijen in Nederland. Dit jaar kwamen er tot nu toe 13 brouwerijen bij. Bierista.nl, een biercommunity van bierexperts, verwacht niet dat deze groei nog verder door gaat zetten. Alain Schepers ban Bierista denkt dat het hoogtepunt van de bierrevolutie is bereikt en voorziet een daling van het aantal...