Heineken heeft minderheidsbelang brouwerij Oedipus

Oedipus Galaxy

Heineken gaat samenwerken met de kleine Amsterdamse craft brouwerij Oedipus. De bierbrouwer heeft een minderheidsbelang in Oedipus gekocht. Met de samenwerking kan Oedipus gebruik maken van de kennis van Heineken en verder uitbreiden in Nederland.

Oedipus werd in 2011 opgericht en heeft sinds 2015 een eigen brouwerij. staat bekend om haar kleurrijke, moderne en levendige bieren: de Oedipus Galaxy. Het assortiment bestaat uit acht vaste bieren waaronder Mannenliefde, Thai Thai, Mama en Offline. Daarnaast zijn er vier seizoensbieren en brengt Oedipus jaarlijks verschillende experimentele bieren op de markt.

De brouwerij wil graag de Galaxy uitbreiden met een nieuwe bar, waar de smaakbeleving van bier de hoogste prioriteit heeft. Ze willen hun bieren combineren met muziek. En de grootste droom een moderne, duurzame boerderij-brouwerij in of rondom Amsterdam. "Dromen hebben investeringen nodig en we voelden dat de tijd rijp was om een actieve keuze te maken over onze toekomst" staat er in het persbericht te lezen. "De juiste partner vinden is natuurlijk niet makkelijk. Het moest een partij zijn die begrijpt wie we zijn en waar we vandaan komen, die een groter podium voor onze bieren kan bieden en die onze visie over de toekomst deelt."

De brouwers geloven dat Heineken die partner is. "Van Heineken uit is er vertrouwen in wie we zijn, wat we maken, en hoe we dat doen." De leiding van Oedipus blijft in handen van de huidige eigenaren. 

 

Dossiers
Lees ook
Grolsch verlengt samenwerking met Evenementenhal en met Military Boekelo-Enschede

Grolsch verlengt samenwerking met Evenementenhal en met Military Boekelo-Enschede

Koninklijke Grolsch verlengt de samenwerking met Evenementenhal (locaties Hardenberg en Gorinchem), onderdeel van Easyfairs Nederland. Ook gaat de bierbrouwer door met de samenwerking met Military Boekelo-Enschede. Met beide organisaties sloot Grolsch een nieuwe meerjarige overeenkomst.

Bier van afgedankte ontbijtgranen

Bier van afgedankte ontbijtgranen

Ontbijtgranenproducent Kellogg komt in Engeland met bier van afval, schrijft FoodBev. Als je hip bier kunt brouwen met regenwater, oud brood en aardappelschillen, zoals sommige brouwers doen, dan moet dat ook kunnen met onze resten, zullen ze bij Kellogg gedacht hebben.

Koud bier bestellen via Google Assistant

Koud bier bestellen via Google Assistant

Heineken breidt de bezorgdienst Heineken NOW uit. Onder de naam Drinkies by Heineken bezorgt de brouwer voortaan bier door heel Nederland. Daarnaast kunnen klanten in Amsterdam binnenkort drank en hapjes via Google Assistant.