Heineken investeert in Double Dutch Drinks

Tonic_pixabay

Foto: Pixabay

Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in Double Dutch Drinks, een producent van tonics. Het gaat om een belang van minder dan 10 procent. Michel de Carvalho, de echtgenoot van Charlene de Carvalho-Heineken, wordt ook commissaris bij het bedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Double Dutch Drinks werd in 2015 opgericht door de tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas en produceert luxe tonics voor de horeca. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 8 procent in het Verenigd Koninkrijk. De investering van Heineken kan door Double Dutch Drinks gebruikt worden voor marketing en sales.

Heineken heeft veel ervaring met het aanboren van nieuwe markten en het introduceren van nieuwe producten. De bierbrouwer is bereid om het eigen netwerk in te zetten voor Double Dutch Drinks laat De Carvalho weten aan het Financieele Dagblad.

De tonics van Double Dutch Drinks passen in de trends van luxe frisdranken. Niet alleen passen ze bij de populaire sterke dranken, ook zijn ze een goed alternatief voor mensen die geen alcohol drinken maar iets anders dan water of cola.

Bron: Financieele Dagblad

Dossiers
Lees ook
Grote brouwers maken desinfecterende handgel

Grote brouwers maken desinfecterende handgel

Door het hoge aantal coronapatiënten is er een groot tekort aan medische voorraden. Mondkapjes, beschermende kleding en desinfecterende middelen. Brouwerijen, zoals Ab InBev, Bavaria en Heineken, schieten te hulp en maken desinfecterende middelen.

FNV: Heineken doet nieuw bod onder druk van acties

FNV: Heineken doet nieuw bod onder druk van acties

Heineken is gekomen met een nieuw cao-bod. Dat deed de bierbrouwer vóór het aflopen van de door de FNV opgelegde deadline van maandag 14.00 uur. Heineken doet een loonbod voor de komende twee jaar van 3,75 procent per jaar. Jet Grimbergen, bestuurder FNV Industrie: "Dat is een flinke verbetering ten opzichte van het eerste bod van twee procent per jaar."

Heineken gaat bier bezorgen in Zuidoost-Azië

Heineken gaat bier bezorgen in Zuidoost-Azië

In Singapore en Zuid-Vietnam is het vanaf heden mogelijk om met één druk op de knop een ijskoud biertje te laten bezorgen. Het plan is dat dit binnenkort ook mogelijk is in de Filipijnen, Thailand, Myanmar en Cambodja. Heineken sloot een deal...