Heineken investeert in Double Dutch Drinks

9 juni 2020 https://pixabay.com/nl/photos/gin-tonic-cocktail-alcohol-drinken-2126375/
Foto: Pixabay

Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in Double Dutch Drinks, een producent van tonics. Het gaat om een belang van minder dan 10 procent. Michel de Carvalho, de echtgenoot van Charlene de Carvalho-Heineken, wordt ook commissaris bij het bedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Double Dutch Drinks werd in 2015 opgericht door de tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas en produceert luxe tonics voor de horeca. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 8 procent in het Verenigd Koninkrijk. De investering van Heineken kan door Double Dutch Drinks gebruikt worden voor marketing en sales.

Heineken heeft veel ervaring met het aanboren van nieuwe markten en het introduceren van nieuwe producten. De bierbrouwer is bereid om het eigen netwerk in te zetten voor Double Dutch Drinks laat De Carvalho weten aan het Financieele Dagblad.

De tonics van Double Dutch Drinks passen in de trends van luxe frisdranken. Niet alleen passen ze bij de populaire sterke dranken, ook zijn ze een goed alternatief voor mensen die geen alcohol drinken maar iets anders dan water of cola.

Bron: Financieele Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?