Heineken neemt drankbedrijven Zuid Afrika en Namibië over

heineken-bier-flesjes

Heineken neemt de drankenbedrijven Distell en NBL in Zuid Afrika en Namibië over. Op deze manier wil het bierconcern de postitie in Zuid Afrika verbeteren. Met de overname is een bedrag van 4 miljard gemoeid. Dat meldt het FD.

NBL is de grootste bierbrouwer van Namibië. Distell is een Zuid-Afrikaanse producent van cider, mixdranken, wijn en sterke drank. Schaalvergroting is een belangrijke reden voor de overname zegt Heineken-topman Dolf van den Brink in het FD. "In Zuid-Afrika zit er veel overlap tussen bier en andere dranken in de route to market: de keten van brouwerij naar groothandel en verkooppunten." Ook hoopt het bierconcern de concurrentiepositie ten op zichte van AB InBev, marktleider in Zuid Afrika te verbeteren. 

De activiteiten NBL en Distell worden ondergebracht bij Heineken South Africa.

Bron: FD

Dossiers
Meer over
Lees ook
CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

Heineken presenteerde onlangs de half jaarcijfers. Deze laten een positief beeld zien: een volumeherstel van 10 procent ten opzichte van vorig jaar en een verdubbeling van de bedrijfswinst tot ruim 1,6 miljard euro. Maar CEO Dolf van den Brink tempert de verwachtingen. De stijgende grondstofprijzen baren hem zorgen.

Heineken brengt hard seltzer Pure Pure Piraña naar Europa

Heineken brengt hard seltzer Pure Pure Piraña naar Europa

Heineken brengt het hard seltzer-merk Pure Piraña naar Europa. Het drankje komt eerst uit op de Nederlandse, Oostenrijkse, Ierse, Portugeese en Spaanse markt en daarna in andere Europese landen. Pure Piraña was al verkrijgbaar in Mexico en Nieuw-Zeeland.

Heineken brengt Italiaans bier op Nederlandse markt

Heineken brengt Italiaans bier op Nederlandse markt

Heineken brengt het Italiaanse bier Birra Moretti op de Nederlandse markt. Met deze introductie wil de brouwer het pilsassortiment een extra impuls geven en inspelen op de toenemende vraag naar kwaliteitsbier. Ook de alcoholvrije variant Birra Moretti Zero komt naar Nederland.