Hennepbier 'De Groene Buizerd' weer verkrijgbaar

De Groene Buizerd

Deze zomer lanceerden Bronckhorster Brewing Company en Feestfabriek Alles Komt Goed BV het hennepbiertje 'De Groene Buizerd’. Met succes want het Achterhoeks Junglebier was snel uitverkocht. De afgelopen maanden gingen de brouwers met een vernieuwde receptuur aan de slag en nu is het bier weer verkrijgbaar. 

Na de lancering gingen De Feestfabriek en het team van Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company aan de slag met het verder ontwikkelen van het cannabisbier. Met dit bier wilden zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van hennep.

De Groene Buizerd

Belangrijke ingrediënten van het bier zijn hennepzaden en hennepstelen. Deze werkzame stoffen in De Groene Buizerd zijn minimaal en wettelijk toegestaan. Door het te combineren met water, mout, gist, Nozem Oil en een beetje Zuid-Engelse hop wordt een originele smaak gerealiseerd. De CBD-olie is in deze nieuwe batch niet meer aanwezig. Het is volgens de brouwers een fris biertje met 5% alcohol en lage gisting. De  smaak en groene kleur zijn vrijwel identiek aan de eerste batch. 

De vraag naar het bier was bij de lancering in juni tientallen keren hoger dan verwacht en de batch was binnen enkele uren volledig uitverkocht. Nu is er een zesvoudige hoeveelheid beschikbaar. Daarnaast is er een website ontwikkeld en zijn er social media kanalen gemaakt.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Bierbrouwerij AB InBev heeft een nieuwe Horecadirecteur. Michele van Spilbeeck volgt 1 maart 2021 Mark Hanssen op, die na meer dan 20 jaar bij de brouwerij een nieuwe uitdaging aangaat. Michele werkt sinds 2013 bij Ab InBev en is een bekend gezicht binnen de Nederlandse horeca.

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is het 'Bioproduct van 2021'. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageert blij. "Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step."

Verkoop alcoholvrij bier neemt toe

Verkoop alcoholvrij bier neemt toe

Alcoholvrij bier zit in de lift. In 2020 nam de verkoop van alcoholvrij bier toe met 8,5 procent. Dit betekent dat nu één op de veertien gedronken bieren alcoholvrij is. Dat maakt Vereniging Nederlandse Brouwers bekend.