Hennepbier 'De Groene Buizerd' weer verkrijgbaar

14 december 2020

Deze zomer lanceerden Bronckhorster Brewing Company en Feestfabriek Alles Komt Goed BV het hennepbiertje 'De Groene Buizerd’. Met succes want het Achterhoeks Junglebier was snel uitverkocht. De afgelopen maanden gingen de brouwers met een vernieuwde receptuur aan de slag en nu is het bier weer verkrijgbaar. 

Na de lancering gingen De Feestfabriek en het team van Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company aan de slag met het verder ontwikkelen van het cannabisbier. Met dit bier wilden zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van hennep.

De Groene Buizerd

Belangrijke ingrediënten van het bier zijn hennepzaden en hennepstelen. Deze werkzame stoffen in De Groene Buizerd zijn minimaal en wettelijk toegestaan. Door het te combineren met water, mout, gist, Nozem Oil en een beetje Zuid-Engelse hop wordt een originele smaak gerealiseerd. De CBD-olie is in deze nieuwe batch niet meer aanwezig. Het is volgens de brouwers een fris biertje met 5% alcohol en lage gisting. De  smaak en groene kleur zijn vrijwel identiek aan de eerste batch. 

De vraag naar het bier was bij de lancering in juni tientallen keren hoger dan verwacht en de batch was binnen enkele uren volledig uitverkocht. Nu is er een zesvoudige hoeveelheid beschikbaar. Daarnaast is er een website ontwikkeld en zijn er social media kanalen gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?