Hertog Jan past receptuur 0.0 bier aan

Hertog Jan 0.0

De brouwers van Hertog Jan hebben de receptuur van Hertog Jan 0.0 aangepast. De smaak van het alcoholvrije bier lag volgens de brouwers nog te ver van de originele pilsener af. Met de vernieuwde Hertog Jan 0.0 wil de Limburgse brouwer voor ieder biermoment een passend bier aanbieden, ook als je geen alcohol drinkt.

Al jaren op rij groeit de populariteit van alcoholvrije bieren. In 2020 steeg de verkoop van alcoholvrij bier  met 8,5 procent. Hertog Jan bracht in het najaar van 2019 zijn eerste alcoholvrije pilsener op de markt. Hoewel de komst van de 0.0 werd toegejuicht, waren sommige experts en consumenten kritisch. Te zoet en nog te weinig de smaak van de echte Hertog Jan pilsener. Dit was de reden voor de brouwers om opnieuw aan de slag te gaan met hun alcoholvrije bier.

“Bier dat niet aan ieders verwachtingen voldoet, dat wil je als brouwer niet", zegt Meesterbrouwer Gerard van der Broek. "En ook al is het niet leuk om toe te geven, onze 0.0 kon gewoon beter. We hebben veel geleerd de afgelopen jaren en nu een bier gebrouwen dat dichterbij onze originele pilsener ligt: Hertog Jan 0.0 De Revisie. Verfrissend, fruitig en met een licht bittertje. De herkenbare smaak van Hertog Jan Pilsener, maar dan zonder alcohol. Om op ieder moment van de dag van een van onze bieren te kunnen genieten.”

“We hebben het brouwproces kritisch doorlopen en zijn nu veel beter in staat om de smaak en aroma’s te behouden. We gebruiken bijvoorbeeld Hersbrucker Hop, een Duitse aromahop variëteit uit de Hallertau regio die veel wordt gebruikt in Duitse pilseners. Zo kunnen we een volwaardige Hertog Jan 0.0 brouwen. 

Lees ook
Kompaan presenteert kreeftenbier

Kompaan presenteert kreeftenbier

Brouwerij Kompaan komt met een wel heel bijzonder bier: in samenwerking met United Fish Auctions presenteert de Haagse bierbrouwer heus kreeftenbier. Het idee is gebaseerd op kreeftenbier dat gedronken wordt in de Amerikaanse staat Maine. Voor het speciale bier zijn eind juli in Zeeland de laatste kreeften van het seizoen gevangen door de bierbrouwers...

Verkoop Grand Prestige Vatgerijpt 2021 gaat van start

Verkoop Grand Prestige Vatgerijpt 2021 gaat van start

Aanstaande maandag lanceert Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2021. Het speciaalbier heeft een smaak verrijkt met die van Portugese wijnen. Het speciaalbier, dat voor de vijfde keer wordt geproduceerd, heeft dit jaar twaalf maanden gerijpt in vaten van Port Tawny, Madeira, Moscatel en Aguardente. Door dit rijpingsproces is de Grand Prestige verrijkt...

The Sadistic Wizard Brewery winnaar Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

The Sadistic Wizard Brewery winnaar Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

The Sadistic Wizard Brewery won zondag 29 augustus met het bier Makeatutara de finale van de Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition. Two Chefs Brewing gaat samen met de winnaar 2500 liter van het bier brouwen dat bij alle vijf de vestigingen van Cannibale Royale wordt verkocht.