Hertog Jan schenkt horeca speciaalbier ‘Het Weerzien’

22 april 2021 Redactie BeverageNL

De terrassen mogen vanaf 28 april weer open. Hertog Jan viert dit met de lancering van het speciaalbier 'Het Weerzien'. De Arcense bierbrouwer schenkt 2.000 fusten van dit bier aan horecagelegenheden voor de heropening van de horeca.

‘Het Weerzien’ is in gelimiteerde oplage gebrouwen. Consumenten kunnen het bier alvast voorproeven door het te bestellen in de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Met de opbrengsten van de onlineverkoop voorziet de brouwerij de horeca van gratis fusten. Hoe meer bier er online wordt verkocht, des te meer Hertog Jan de horecaondernemingen kan steunen. De horecaondernemers ontvangen twee gratis fusten van ‘Het Weerzien’ bij een bestelling van drie fusten speciaalbier.

Het Weerzien

‘Het Weerzien’ is een Kölsche Wiess, gebrouwen door Hertog Jan brouwer Micha Peute. Het is een bovengistend en ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. Het is gebrouwen met een extra hoeveelheid tarwemout voor meer volmondigheid en aroma. Het Weerzien is fris doordrinkbaar met lichte hoptoetsen en een fruitige afdronk door de gebruikte Kölsch gist. 

“We missen de horeca, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt", zegt Micha Peute. "De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proost ik op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.”

Altijd op de hoogte blijven?