Het assortiment van Inspirits Premium Drinks

21 augustus 2018

Inspirits_logo Inspirits Premium Drinks B.V. presenteert op de Dranken Pakket Expo 2018 hun portfolio aan van binnen- en buitenlands gedistilleerd en alcoholvrij.

Buitenlands gedistilleerd

In de categorie buitenlands gedistilleerd heeft Inspirits verschillende ‘millionaires’ brands’ (merken die wereldwijd meer dan 9 miljoen liter verkopen) in het portfolio waaronder Label 5 whisky en Poliakov vodka. Deze merken, en bijvoorbeeld Gibson’s gin hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Label 5 Classic Black heeft al meerdere medailles gewonnen en is onlangs nog bekroond met een gouden medaille tijdens de 2018 Scotch Whisky Masters.

"Al onze focus buitenlands gedistilleerd-merken laten een mooie groei zien; vaak hoger dan de groei van de categorie", aldus Jos van ’t Schip, Senior National Accountmanager. ‘We zijn nog niet zo lang bezig met deze merken in Nederland en zijn druk bezig om de naamsbekendheid en de distributie van onze merken te vergroten.’

Bobby’s Dry Gin

Een ander product is Bobby’s Dry Gin, een Nederlandse Gin met een combinatie van Indonesische en Nederlandse ingrediënten naar recept van de opa van eigenaar Sebastiaan (opa Bobby Alfons). Deze gin laat zich het best omschrijven als “Dutch courage with Indonesian Spirit”. Verkozen tot beste Nederlandse gin bij “Kassa” en ook winnaar van 2 gouden medailles.

Sinds 2017 heeft Bobby’s Dry Gin ook een broer: Bobby’s Jenever. Dezefrisse Jonge Jenever is nu beschikbaar via Inspirits! Bobby’s Jenever laat zich het best omschrijven als “the Grandson’s Cut”: klassieke moutwijn gecombineerd met ingrediënten van de Indonesische keuken als Lemon Grass, Cubeb pepers en klassieke jeneverbes.

Binnenlands gedistilleerd

Het assortiment Binnenlands gedistilleerd omvat een groot portfolio waaronder Sonnema Berenburg, Olifant, Dujardin en Jachtbitter. Sonnema Berenburg is het grootste Beerenburg merk van Nederland. Het merk groeit nog steeds. Van oudsher wordt het puur gedronken, maar tegenwoordig wordt het veelvuldig, zeker door de huidige 18+ generatie, in de mix gedronken met bijvoorbeeld cola of sinas. Op de beurs introduceert Inspirits de nieuwe geschenkverpakking van Sonnema.

Alcoholvrije wijn

In de categorie alcoholvrije wijn heeft Inspirits het merk Vintense. De oenologen van Vintense selecteren zorgvuldig de wijnen volgens ultramoderne specificaties. Dankzij de uitmuntendheid van de grondstof kan er een heel precieze en gelijkmatige kwaliteit gegarandeerd worden. Met het unieke dealcoholiseringsproces kan Vintense de subtiele smaken en aroma's van de oorspronkelijke wijnen behouden. Met deze methode wordt een lage druk onder vacuüm op de wijn uitgeoefend om de verdamping van de alcohol op lage temperatuur mogelijk te maken (max 40°). Daardoor gaan vluchtige aroma's niet verloren en blijven de organoleptische eigenschappen van de oorspronkelijke wijn intact. De essentiële smaak en aroma's blijven behouden. De assemblage, ten slotte, garandeert een goede structuur, een mooie harmonie en het evenwicht van het assortiment Vintense 0,0% alc.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Inspirits Premium Drinks B.V. is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?