Het grote Nederlandse bierwandelboek

Het grote bierwandelboek_ANWB

De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren enorm gestegen. Inmiddels telt Nederland meer dan 1000 brouwerijen van speciaalbier. Ook de populariteit van wandelen neemt toe. Uitgeverij ANWB combineert deze twee trends in het grote Nederlandse bierwandelboek.

Het grote Nederlandse bierwandelboek omvat dertig wandelingen, tussen de 5 tot 15 kilometer lang ,door heel Nederland die allemaal eindigen bij een gelegenheid waar je een lokaal of regionaal speciaalbier kunt drinken. Bij elke wandeling vind je naast een routekaart, informatie over bijzonderheden onderweg, kennis over de brouwerij en het speciaalbier dat bij de betreffende wandeling hoort. Wandel bijvoorbeeld door Breskens en Goede naar Brouwlokaal De Drie Koningen voor een glas Imperial Pale Ale of door 's-Hertogenbosch naar café Het Opkikkertje voor het speciaalbier van Brouwerij Boegbeeld.

Het boek is geschreven doorGuido Derksen, (reis)journalist en schrijver. Hij werkte ook voor verschillende tv-programma's en publiceerde al meer dan 40 boeken, waaronder een aantal succesvolle reisgidsen.

 

Dossiers
Lees ook
Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr brengt groen olijfbier op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijk bier wordt gemaakt verschillende inheemse Spaanse olijven, met 100 procent natuurlijke ingrediënten en is glutenvrij. Zuivr levert twee varianten van deze mediterrane drank, The Original One en The Empeltre One.  Oliba Green Beer is de producent van 's werelds...

Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe bieropleiding Bierbekwaam

Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe bieropleiding Bierbekwaam

De platforms Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu lanceren de nieuwe online bieropleiding Bierbekwaam. Eigenaar Ivo Thijssen, biersommelier en Certified Cicerone, zocht hiervoor de samenwerking met de Amerikaanse bieropleiding Cicerone.

Nieuwe bieren Maximus Brouwerij

Nieuwe bieren Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij viert dit jaar het tien jarig bestaan en viert dit met nieuwe bieren. Een daarvan is de Stone Cold Crazy - Cold IPA in de Circus Maximus-reeks. Volgens de brouwer de eerste ‘Cold I.P.A.’ op blik in Nederland. Eind mei voegde de Utrechtse brouwer al Hocus Focus non-alcoholic sour ale toe aan Circus Maximus.