Het grote Nederlandse bierwandelboek

8 juni 2021 Redactie BeverageNL

De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren enorm gestegen. Inmiddels telt Nederland meer dan 1000 brouwerijen van speciaalbier. Ook de populariteit van wandelen neemt toe. Uitgeverij ANWB combineert deze twee trends in het grote Nederlandse bierwandelboek.

Het grote Nederlandse bierwandelboek omvat dertig wandelingen, tussen de 5 tot 15 kilometer lang ,door heel Nederland die allemaal eindigen bij een gelegenheid waar je een lokaal of regionaal speciaalbier kunt drinken. Bij elke wandeling vind je naast een routekaart, informatie over bijzonderheden onderweg, kennis over de brouwerij en het speciaalbier dat bij de betreffende wandeling hoort. Wandel bijvoorbeeld door Breskens en Goede naar Brouwlokaal De Drie Koningen voor een glas Imperial Pale Ale of door 's-Hertogenbosch naar café Het Opkikkertje voor het speciaalbier van Brouwerij Boegbeeld.

Het boek is geschreven doorGuido Derksen, (reis)journalist en schrijver. Hij werkte ook voor verschillende tv-programma's en publiceerde al meer dan 40 boeken, waaronder een aantal succesvolle reisgidsen.

 

Altijd op de hoogte blijven?