Hitte heeft gevolgen voor productie Franse wijn

More than Drinks _wijndruiven

De afgelopen weken was het warm in Frankrijk, extreem warm. Eind juni werd in de Zuid-Franse regio Gard de hoogste temperatuur ooit in Frankrijk gemeten: 45,9 graden Celsius. Het extreem warme weer heeft ook invloed op de wijnproductie. Het dreigt de slechtste oogst te worden van de afgelopen vijf jaar meldt De Tijd.

Het Franse ministerie van Landbouw verwacht dat door de hitte in de maand juni de wijnproductie zal dalen met  6 tot 13 procent. Dit komt neer op een volume tussen de 42,8 en de 46,4 miljoen hectoliter. Daarnaast verwacht het ministerie ook dat de oogst later plaats zal vinden

Bron: De Tijd

Dossiers
Lees ook
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig lanceert het associatie-wijnwiel . Met ‘Mijn wijnwiel’ wil het wijnmerk beginnende wijnliefhebbers helpen om een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen.