Holland Malt krijgt AEO status

douane_pixabay

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt.

De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal actief zijn. Het certificaat biedt voordelen in het internationale handelsverkeer. Hiermee krijgt Holland Malt voorrang bij eventuele controles en is er snellere afwikkeling mogelijk. Ook is het een erkenning van de veiligheidscertificering door andere landen, ook buiten de Europese Unie.

De veiligheid en controles binnen het internationale handelsverkeer worden steeds verder aangescherpt. Veiligheidseisen worden steeds strenger en bedrijven moeten hierop anticiperen. De AEO status leidt tot minder fysieke- en documentcontroles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt.

Willem Swinkels, directeur Holland Malt: “We zijn enorm trots dat we vandaag dit certificaat hebben mogen ontvangen en het onderstreept onze zorgvuldige en transparante werkwijze. We hebben de nodige maatregelen genomen om aan de eisen van deze vergunning te voldoen. Met hulp van onze QESH (Quality Environment Safety & Health) medewerkers zijn alle bedrijfsprocessen zorgvuldig gescreend en hebben we deze waar nodig aangepast. Het past binnen ons beleid en voelt als vanzelfsprekend om onszelf hier op te toetsen. De AEO status zorgt voor een efficiëntere administratie en betere dienstverlening aan onze klanten.”

Het uitgangspunt van een AEO-certificaat is het vertrouwen van de douane in de organisatie, gebaseerd op het verleden en op de eigen verantwoordelijkheid van het bedrijf. Het certificaat beslaat de gehele logistieke keten, gericht op veilig goederenvervoer. 

Dossiers
Lees ook
De best gewaardeerde brouwerijen van Nederland

De best gewaardeerde brouwerijen van Nederland

Welke Nederlandse brouwerij wordt het meeste gewaardeerd? Volgens de data van KRO/NCRV-onderzoeksplatform Pointer is dat de Microbrouwerij Tommie Sjef Wild Ales in Den Helder. Van de grote merken komt Hertog Jan het beste uit de bus. De data-journalisten van Pointer baseren zich op de data van Untappd.com, een app voor bierliefhebbers. Brouwerijen...

Bierfestivals in juli

Bierfestivals in juli

In de zomer zijn er overal festivals. Met eten, muziek, spelletjes en allerlei activiteiten. In juli worden er verschillende festivals georganiseerd waarbij bier centraal staat. More than Drinks! zet er een aantal op een rijtje.

Vastgeroest

Vastgeroest

Bij het woord traditie denken veel mensen aan stoffig en oubollig. Het familierecept van grootmoeders appeltaart dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een brouwerij die al decennialang volgens een vaste traditie haar bieren brouwt. Traditie betekent echter niet vastgeroest. Gelukkig maar. Als een nieuwe generatie het stuur overneemt zie...