Holland Malt krijgt AEO status

douane_pixabay

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt.

De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal actief zijn. Het certificaat biedt voordelen in het internationale handelsverkeer. Hiermee krijgt Holland Malt voorrang bij eventuele controles en is er snellere afwikkeling mogelijk. Ook is het een erkenning van de veiligheidscertificering door andere landen, ook buiten de Europese Unie.

De veiligheid en controles binnen het internationale handelsverkeer worden steeds verder aangescherpt. Veiligheidseisen worden steeds strenger en bedrijven moeten hierop anticiperen. De AEO status leidt tot minder fysieke- en documentcontroles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt.

Willem Swinkels, directeur Holland Malt: “We zijn enorm trots dat we vandaag dit certificaat hebben mogen ontvangen en het onderstreept onze zorgvuldige en transparante werkwijze. We hebben de nodige maatregelen genomen om aan de eisen van deze vergunning te voldoen. Met hulp van onze QESH (Quality Environment Safety & Health) medewerkers zijn alle bedrijfsprocessen zorgvuldig gescreend en hebben we deze waar nodig aangepast. Het past binnen ons beleid en voelt als vanzelfsprekend om onszelf hier op te toetsen. De AEO status zorgt voor een efficiëntere administratie en betere dienstverlening aan onze klanten.”

Het uitgangspunt van een AEO-certificaat is het vertrouwen van de douane in de organisatie, gebaseerd op het verleden en op de eigen verantwoordelijkheid van het bedrijf. Het certificaat beslaat de gehele logistieke keten, gericht op veilig goederenvervoer. 

Dossiers
Lees ook
Opening Week van het Nederlands Bier

Opening Week van het Nederlands Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt.

Café - 250 topadressen in Nederland

Café - 250 topadressen in Nederland

In haar nieuwe boek, Café - 250 topadressen in Nederland, neemt Fiona de Lange, bierkundige en hoofdredacteur van More than Drinks! de lezer mee naar de leukste locaties met de meest bijzondere bierbeleving door heel Nederland.

TivoliVredenburg en AB InBev verlengen partnership

TivoliVredenburg en AB InBev verlengen partnership

Het Utrechtse podium TivoliVredenburg en bierbrouwerij AB InBev verlengen hun bestaande partnership met vijf jaar. Dit wordt gevierd met een primeur.