Het coronavirus verspreidt zich ook in de Verenigde Staten in een snel tempo. Ook hier draait het om afstand houden. Veel bedrijven nemen maatregelen en gaan over op contactloze bezorging. De Stone House Urban Winery in Maryland neemt 'social distancing' serieus en zet daarom hun hond Soda Pup in voor bezorging. Dat meldt de Washington Post.

Soda Pup is een 11-jarige boxer, die altijd al populair was bij de klanten van het kleine wijnhuis. Dat bracht eigenaresse Lori Yata op het idee om de viervoeter in te zetten voor de bezorging van wijn. De hond heeft een soort harnas op zijn rug, waarmee hij de wijn kan dragen. Deze brengt hij naar de klant die voor het wijnhuis bij de auto wacht. 

Het bezorgsysteem heeft wel zijn beperkingen. Soda Pup kan maar twee flessen dragen en maakt maar één reis per klant. Tegelijkertijd trekt de bezorghond ook klanten. Volgens Lori Yata komen niet alleen vaste klanten naar het wijnhuis, maar ze ziet veel nieuwe gezichten die speciaal vanwege de bezorging door Soda Pup wijn bestellen. 

 

Bron: Washington Post

Altijd op de hoogte blijven?