Hooghoudt lanceert non-alcoholische spirit Zero Zero 24

Hooghoudt zero Zero 24

Hooghoudt brengt haar eerste non-alcoholische spirit, Zero Zero 24, op de markt . Het is een kruidendistillaat op basis van jeneverbes, lavendel en vlierbloesem. De alcoholvrije drank wordt geserveerd met tonic of bruiswater.

De afgelopen jaren zijn non-alcoholische cocktails steeds populairder geworden. Hooghoudt wil hier op inspringen met Zero Zero 24. "Ook niet-drinkers verdienen de volledige ervaring als ze uitgaan", stelt Lennart Deddens, voormalig Beste Bartender van Nederland, tegenwoordig eigenaar van The Stockroom. "De tijd dat de BOB er een beetje bijhangt met een spa-rood is voorbij en mensen die om gezondheidsredenen niet drinken, willen ook cocktails met diepgang. Zero Zero 24 biedt dat - het heeft echt alles behalve de alcohol en de calorieën.’

De drank is volgens Hooghoudt een ode aan Rijke Jenever No. 24, die is ontworpen is door de tweede generatie Hooghoudt. Bert Hooghoudt, de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf, zegt: “Het meest dierbare aan dit bedrijf is dat we innoveren op basis van het verleden. Het is heel bijzonder dat we iets geheel nieuws creëren op basis van het recept dat mijn opa Ludolf Wietse Hooghoudt in de vorige eeuw maakte. Dat maakt Hooghoudt naar mijn idee zo bijzonder en is de reden waarom we nog steeds nieuwe klanten aanspreken.”

De lancering van Zero Zero 24 volgt kort na de onthulling van de nieuwe identiteit en de lancering van RAW Genever en Aged Genever 5 years. Alle recente aankondigingen reflecteren de aangescherpte focus op de moderne consument en markeren de komst van het aankomende jenevertijdperk.

 

                                              

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Gebroeders Kramers introduceert Zwart Nazareth

Gebroeders Kramers introduceert Zwart Nazareth

Het eeuwenoude familiebedrijf distilleerderij Gebroeders Kramers is terug van weggeweest. De negende generatie, de broers Peter en Jeroen introduceren een zuivere oude graanjenever onder de naam Zwart Nazareth. Deze zacht smakende oude klare is gemaakt volgens de originele receptuur van de distilleerderij.

Nieuwe alcoholvrije gin Nona June

Nieuwe alcoholvrije gin Nona June

De Gentse bio-ingenieur Charlotte Matthys ontwikkelde de alcoholvrije gin Nona June als alternatief voor de populaire gin-tonic. "Nona June is een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin”, aldus Charlotte.

Hooghoudt organiseert online jeneverproeverij

Hooghoudt organiseert online jeneverproeverij

Hooghoudt ziet in deze tijd van corona twee nieuwe trends ontstaan. Zoom borrels en online pubquizes. De jeneverproducent geeft hier nu een eigen draai aan en organiseert een online jeneverproeverij.