Hooghoudt lanceert non-alcoholische spirit Zero Zero 24

Hooghoudt zero Zero 24

Hooghoudt brengt haar eerste non-alcoholische spirit, Zero Zero 24, op de markt . Het is een kruidendistillaat op basis van jeneverbes, lavendel en vlierbloesem. De alcoholvrije drank wordt geserveerd met tonic of bruiswater.

De afgelopen jaren zijn non-alcoholische cocktails steeds populairder geworden. Hooghoudt wil hier op inspringen met Zero Zero 24. "Ook niet-drinkers verdienen de volledige ervaring als ze uitgaan", stelt Lennart Deddens, voormalig Beste Bartender van Nederland, tegenwoordig eigenaar van The Stockroom. "De tijd dat de BOB er een beetje bijhangt met een spa-rood is voorbij en mensen die om gezondheidsredenen niet drinken, willen ook cocktails met diepgang. Zero Zero 24 biedt dat - het heeft echt alles behalve de alcohol en de calorieën.’

De drank is volgens Hooghoudt een ode aan Rijke Jenever No. 24, die is ontworpen is door de tweede generatie Hooghoudt. Bert Hooghoudt, de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf, zegt: “Het meest dierbare aan dit bedrijf is dat we innoveren op basis van het verleden. Het is heel bijzonder dat we iets geheel nieuws creëren op basis van het recept dat mijn opa Ludolf Wietse Hooghoudt in de vorige eeuw maakte. Dat maakt Hooghoudt naar mijn idee zo bijzonder en is de reden waarom we nog steeds nieuwe klanten aanspreken.”

De lancering van Zero Zero 24 volgt kort na de onthulling van de nieuwe identiteit en de lancering van RAW Genever en Aged Genever 5 years. Alle recente aankondigingen reflecteren de aangescherpte focus op de moderne consument en markeren de komst van het aankomende jenevertijdperk.

 

                                              

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
High Five voor het tiende jaar op rij gekozen als één van de World's Best Bars

High Five voor het tiende jaar op rij gekozen als één van de World's Best Bars

Voor het tiende jaar op rij is High Five in Tokyo gekozen als 1 van de World’s 50 Best Bars. Dit maakt High Five de meest consistente bar ooit in deze lijst. Daarom werd de bar dit jaar onderscheiden met de ‘Heering Legend of the List’ award, een bekroning op het werk van High Five-oprichter Hidetsugu Ueno en zijn team. Ueno doet graag de geheimen...

Lyre's in de prijzen bij International Wine and Spirit Competition

Lyre's in de prijzen bij International Wine and Spirit Competition

Lyre's heeft een gouden medaille en de overwinning binnen de categorie non- en laag alcoholische dranken in de wacht gesleept tijdens de 2020 International Wine and Spirit Competition (IWSC) met Lyre's Ameretti. In totaal won de drankenproducent acht medailles tijdens deze internationale competitie.

Rebranding Hooghoudt afgerond

Rebranding Hooghoudt afgerond

Een jaar geleden startte Hooghoudt met de rebranding van de producten. Nu, oktober 2020 is dit project afgerond. Alle producten van het Groningse jenevermerk zijn voorzien van de vernieuwde huisstijl en het vernieuwde logo. Daarnaast werkte Hooghoudt hard aan de uitrol van een nieuwe generatie producten.