Hotel uit Kaatsheuvel tapt bier van broodresten

12 april 2019

19-04-11-Ketshills-Blond-Guset-House-hotel-560x373 Bron: Misset Horeca Afbeelding: Misset Horeca

Bij veel horeca ondernemingen blijven voedselresten over. In de meeste gevallen wordt dit weggegooid, maar bij een hotel in Kaatsheuvel maken ze er een nieuw product van: Ketshill’s Special Blond. Dit is bier gemaakt van het oud brood van het ontbijtbuffet.

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is sinds deze maand een biertje rijker. Je kunt er namelijk tegenwoordig een biertje krijgen dat is gemaakt van het oud brood van hun eigen ontbijtbuffet. Het hotel ontwikkelde de Ketshill’s Special Blond in samenwerking met bierbrouwerij Opener Bier in Dongen.

Twee boterhammen

Op vijfhonderd liter bier is 30 kilo oud brood verwerkt. Dit betekent dat je per glas ongeveer twee boterhammen redt van de prullenbak. Alle overgebleven witte en bruine bolletjes, boterhammen, eierkoeken en krentenbollen worden gebruikt voor het brouwen van dit antivoedselverspillingsbier.

Duurzaam

Het biertje is een duurzaam initiatief van de twee bedrijven. Naast dat het voedselverspilling tegengaat, wordt het bier volledig op zonne-energie gebrouwen. Het biertje is verkrijgbaar in het restaurant, de hotelbar en als geschenkverpakking in de hotelshop.

Altijd op de hoogte blijven?