Hubrecht Duijker publiceert 120ste boek

Hubrecht Duijker_foto pb memoires

Hubrecht Duijker is een bekende wijnschrijver. Deze zomer verschijnt zijn 120ste boek met de titel 'Het genootschap tot opheffing van de mannelijke eenzaamheid en andere fragmenten uit een kleurrijk leven'. 

Zijn nieuwste creatie gaat duidelijk over méér dan wijn en geeft een bijzonder inkijkje in de avonturen van Duijker. Deze met historische zwartwit foto’s geïllustreerde paperback, tevens uitgebracht als luisterboek, is vooral een relaxte autobiografie. Duijker zelf omschrijft het als een soort "memoires met een glimlach, vol fragmenten, ontmoetingen en belevenissen uit mijn best kleurrijke leven.”

Als schrijver publiceerde hij de laatste tientallen jaren 120 boeken met een geschatte totale wereldwijde oplage van drie miljoen exemplaren. Niemand publiceerde ooit zoveel wijn gerelateerde boeken, inclusief reisgidsen en atlassen. Duijker: “Een allesomvattende autobiografie is dit werkje niet. De hoofdstukjes verwijzen naar fragmenten uit mijn leven, naar herinneringen die zijn blijven hangen. Waarom dan toch deze memories? Om ze voor mijn dierbaren van nu en later niet verloren te laten gaan. En om de lezer tegelijk een beetje te laten meegenieten van de vele leuke voorvallen die ik heb mogen meemaken.”

Dossiers
Lees ook
De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

Het boek van Alek Dabrowski is een ode aan de uitgaanswereld in Rotterdam zoals die in de vorige eeuw was.

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

Meer dan 40 belangrijke partijen in de productie en marketing van wijn wereldwijd hebben hun krachten gebundeld om de wijnsector te verduurzamen. Deze nieuw gevormde Sustainable Wine Roundtable (SWR) is een coalitie van toonaangevende wijnmerken, wijnregio's, kleine producenten, distributeurs, detailhandelaren, milieuorganisaties en anderen.

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

De wijnbedrijven Oud Reuchlin & Boelen (OR&B) en Wine Excel en de activiteiten van het vroegere Baarsma Wines worden samengevoegd tot Cordier Nederland.