Hubrecht Duijker publiceert 120ste boek

12 augustus 2021 Redactie BeverageNL

Hubrecht Duijker is een bekende wijnschrijver. Deze zomer verschijnt zijn 120ste boek met de titel 'Het genootschap tot opheffing van de mannelijke eenzaamheid en andere fragmenten uit een kleurrijk leven'. 

Zijn nieuwste creatie gaat duidelijk over méér dan wijn en geeft een bijzonder inkijkje in de avonturen van Duijker. Deze met historische zwartwit foto’s geïllustreerde paperback, tevens uitgebracht als luisterboek, is vooral een relaxte autobiografie. Duijker zelf omschrijft het als een soort "memoires met een glimlach, vol fragmenten, ontmoetingen en belevenissen uit mijn best kleurrijke leven.”

Als schrijver publiceerde hij de laatste tientallen jaren 120 boeken met een geschatte totale wereldwijde oplage van drie miljoen exemplaren. Niemand publiceerde ooit zoveel wijn gerelateerde boeken, inclusief reisgidsen en atlassen. Duijker: “Een allesomvattende autobiografie is dit werkje niet. De hoofdstukjes verwijzen naar fragmenten uit mijn leven, naar herinneringen die zijn blijven hangen. Waarom dan toch deze memories? Om ze voor mijn dierbaren van nu en later niet verloren te laten gaan. En om de lezer tegelijk een beetje te laten meegenieten van de vele leuke voorvallen die ik heb mogen meemaken.”

Altijd op de hoogte blijven?