Hygiënespecial 2020

Hygiënespecial 2020_cover

Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen.

Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet overal rekening mee houden. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Ondanks alle inspanningen van producenten neemt het aantal recalls van voedingsmiddelen jaarlijks toe, net als het aantal voedselvergiftigingen dat wordt gemeld. Het laat zien hoe belangrijk – en hoe ingewikkeld – hygiëne is voor onze voedselveiligheid. In de hygiënespecial komen experts en ondernemers aan het woord, geven we praktische informatie en zetten we nieuwe ontwikkelingen op een rij.

Een greep uit de onderwerpen:

Hygiënisch ontwerp in de fabriek

Een goede hygiëne bereik je niet alleen met secuur poetsen. Een slim ontwerp voor de indeling van de fabriek en de schoonmaakprocessen is een noodzakelijke basis, want ‘schoonmaken is vaak simpelweg het verplaatsen van vuil’. Hoe maak je zo’n ontwerp, en wat zijn de grootste valkuilen?

Plasmatechnologie: de toekomst voor veilig voedsel?

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen?

Houdbaarheid

De trend richting (koel)verse gemaksvoeding is onstuitbaar. Maar hoe zorg je dat deze producten veilig en langer houdbaar zijn, zonder de smaak te verliezen? Milde conserveringsmethoden bieden uitkomst voor producenten die vers, lekker, voedselveilig en houdbaar willen bieden.

De Hygiënespecial zal verschijnen als bijlage bij EVMI 3. De special zal ook verschijnen als digitaal magazine, waarbij het bereik naar schatting zal toenemen met meer dan 50.000 lezers. Wilt u de special verrijken met uw eigen bijdrage? Bekijk hier de tarieven of neem contact op met bartveenstra@aleapublishers.nl of allepostma@aleapublishers.nl.

Bekijk hier de editie van 2019.

.

Dossiers
Lees ook
Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.

Lees hier de Hygiënespecial 2020

Lees hier de Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. Daarin lees je over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet...

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...