Inschrijving bierwedstrijd Nederlands Nieuwe geopend

2 februari 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

Professionele brouwers kunnen zich inschrijven voor de bierwedstrijd Nederlands Nieuwe. Het Bierburo daagt hen uit om het beste nieuwe bier, Nederlands Nieuwe, te brouwen. De laatste editie van deze wedstrijd vond drie jaar geleden plaats.

"Nederlands Nieuwe is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingrediënten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt”, vertelt initiatiefnemer Henri Reuchlin op de Facebookpagina van het Bierburo. “Het bier mag niet eerder dan 1 januari 2020 op de markt zijn gebracht, want het moet wel ‘nieuw’ zijn.”

Brouwers hebben tot 15 april de tijd om zich aan te melden voor deze wedstrijd. Daarna hebben ze tot 1 mei de tijd om hun wedstrijdbier aan te leveren bij het Bierburo. Een jury keurt alle inzendingen en kijken hiervoor naar de technische eigenschappen - zoals balans, kleur en schuim -  en het verhaal van het bier. Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden op de website van het Bierburo. Er is nog geen datum voor de prijsuitreiking.

De eerste editie van deze wedstrijd vond drie jaar geleden plaats. Klaverke bier (een collaboration brew van de brouwerijen Het Brouwdok, Noarder Dragten, de Kleine Beer en De Kroon op Leeuwarden) won deze wedstrijd in 2018 met Weibok.

Altijd op de hoogte blijven?