Inschrijving NK blind wijn proeven 2020 geopend

22 november 2019
Foto: Unsplash

In 2020 vindt de derde editie van het Nederlands kampioenschap blindproeven, met de naam Concours Le Vin en direct, plaats. De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend. Het kampioenschap is op zondag 24 mei in Soesterberg. 

De naam van het kampioenschap, Concours Le Vin en direct, verwijst naar de samenwerking met de gelijknamige wijnimporteur. Deze heeft zich van 2019 tot en met 2023 verbonden aan dit kampioenschap en stelt als premium partner onder andere de hoofdprijs van € 2500 ter beschikking stelt. Het is de bedoeling dat het winnende team dit geldbedrag gebruikt om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Frankrijk. De hoofdprijs wordt dan ook alleen toegekend aan het team dat Nederland ook daadwerkelijk vertegenwoordigt op het WK laat de organisatie weten.

In 2019 won Team WZN het Concours le Vin. Zij wisten bij het werlekampioenschap een plaats in de top tien te bemachtigen. Team WZN, bestaande uit Rik Boom, Martin Fennema, Jarno de Graaf en Anton Silletti, wil in 2020 hun Nederlandse titel verdedigen. 

Aan het Concours Le Vin doen teams van vier proevers, desgewenst aangevuld met een coach, mee. Deelnemers kunnen zich hiervoor online aanmelden. Op deze website staan ook alle voorwaarden en aanvullende informatie. De organisatie van de wedstrijd is in handen van Nijhuis Consultancy & Services.

 

Altijd op de hoogte blijven?