IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

Jopen Can 33cl - NON_front

Twee IPA's van craft brouwerij Jopen zijn verkrijgbaar in blik. Het gaat om het bekroonde bier Mooie Nel en het alcoholarme Nonnetje verkrijgbaar in blik. Deze bieren zijn voortaan ook in 4-packs verkrijgbaar.

Craf brouwerij Jopen ziet de populariteit van blik toenemen. Daarom heeft de brouwer zijn core range IPA’s in blik uitgebracht. Dit heeft volgens de brouwer geen gevolgen voor de smaak. De metalen verpakking is 100% luchtdicht en maakt lichtinval onmogelijk. De blikken zijn voorzien van een Jopen-jasje: 'fris, eigentijds en they beat boring'. 

Een andere toevoeging aan het assortiment zijn de 4-packs. De hardlopers Jopen Mooie Nel en Jopen Non IPA zijn verkrijgbaar in deze verpakking. "De glazen flessen dragen het bekende design, maar zijn nu per vier verpakt om te delen met vrienden", besluit de brouwer.

Bierbrouwerij Jopen werd in 1994 in Haarlem opgericht, toen de stad het 750 jarig bestaan vierde. Vanwege dat jubileum bracht de brouwerij twee vergeten Haarlemse bieren opnieuw op de markt. De start van Jopen. Bij de brouwerij brouwen ze craft bier, van hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. 

 

 

 

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Wat zijn de biertrends voorjaar 2021?

Wat zijn de biertrends voorjaar 2021?

Het is weer lente. De afgelopen dagen waren mooi en zonnig en dan drinken veel mensen graag een biertje. Wat zijn dit voorjaar de biertrends? Online opleider Bierista vroeg het de duizenden bierliefhebbers in haar community.

Speciaalbier Leffe Blond in krat

Speciaalbier Leffe Blond in krat

Voortaan is het speciaalbier Leffe Blond verkrijgbaar in een krat, gevuld met eigen hervulbare statiegeldflessen. Hiermee wil het Belgische abdijbier inspelen op de trend van speciaalbier in een duurzame verpakking. Dat meldt bierbrouwer AB Inbev op de website.

Marqt presenteert papieren wijnfles

Marqt presenteert papieren wijnfles

Sinds eind februari 2021 staat bij Marqt een papieren wijnfles in de schappen. De fles bestaat voor 94 procent uit gerecycled karton en weegt 5 keer minder dan een glazen fles. Volgens Marqt is de ecologische voetprint daardoor zes keer kleiner dan die van een glazen fles.