Italiaanse Wijn Vakdag 2015

9 februari 2015

6e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam

Op maandag 9 maart 2015 organiseert ITALENT voor de 6e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met 30 gerenommeerde wijnimporteurs. Tezamen brengen zij meer dan 400 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië over het voetlicht en informeren zij u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties. Ook treft u enkele delicatessenimporteurs aan met vleeswaren en kazen, truffelproducten, koffie en andere lekkernijen. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers.

ItaliaanseWijbvakdag2015-2

Programma

  • 12.00 – 18.00 uur: Grote, doorlopende proeverij in de grote zaal
  • Workshopprogramma (1e verdieping) onder leiding van de Italiaanse wijnexperts Hein Sas en Oda van Stekelenburg. Dit team heeft gekozen voor de volgende twee onderwerpen:

13.00 – 14.00 uur: Spannend wit van autochtone druivenrassen, Noord- versus Zuid-Italië. Veel mensen kennen en waarderen de witte wijnen uit het noorden van Italië. Minder bekend is dat (veel) verder naar het zuiden ook prachtige witte wijnen worden gemaakt. Druivenrassen als Fiano, Cattaratto en Trebbiano d' Abruzzo zijn in opkomst. In de workshop worden karakteristieke wijnen uit noordelijke en zuidelijke rassen naast elkaar gezet.

16.00 – 17.00 uur: Betaalbaar en verrassend rood uit Oost- en Zuid-Italië. De rode topwijnen uit Noord- en Midden-Italië, zoals Barolo, Barbaresco, Amarone en Brunello zijn welbekend. Maar ook behoorlijk prijzig. Regio's als Abruzzo, Puglia, Calabria, Sicilia en Sardegna hebben de laatste jaren een grote kwaliteitsslag gemaakt, terwijl de prijzen vaak heel redelijk gebleven zijn. Dit wordt gedemonstreerd aan de hand van mooie voorbeelden uit deze streken.

14.30 – 15.30 uur: Tussen beide workshops door kunnen de rode en witte workshopwijnen vrij worden geproefd. Oda en Hein zullen ook daarbij als begeleiders aanwezig zijn.

De workshops zijn kosteloos maar alleen op vooraanmelding bij te wonen. Gezien het beperkte aantal plaatsen (25), noteren wij 1 persoon per bedrijf.  Alle wijnen tijdens deze workshops zijn afkomstig van onze deelnemende importeurs.

Informatie en aanmelden

- Bent u importeur en wilt u graag uw producten laten proeven deze dag? Neem dan snel contact met ons op, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

- Bent u werkzaam als sommelier, slijter/handelaar, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken? Dan kunt u zich als bezoeker aanmelden Italiaansewijnvakdag.com. U kunt zich dan ook opgeven voor de workshops. Toegang tot de Vakdag is kosteloos.

- Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen en bijvoorbeeld de workshopproeflijst op voorhand wilt ontvangen, stuur ons dan een e-mail (klik hier).

Deelnemende importeurs

De lijst van deelnemende importeurs staat op Italiaansewijnvakdag.com.

 

Altijd op de hoogte blijven?