Jac. Bongers Dranken wordt onderdeel van AB InBev

AB InBev_Jac Bongers dranken

Jac. Bongers Dranken en Bierbrouwerij AB InBev maakten 29 augustus bekend dat ze hun bestaande samenwerking nog verder willen intensiveren. De drankengroothandel wordt naar verwachting per 1 januari 2020 onderdeel van Bierbrouwerij AB InBev. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet het plan nog goedkeuren.

AB InBev en Jac. Bongers Dranken werken al bijna 90 jaar samen en zijn in de loop van die tijd steeds intensiever gaan samenwerken, vooral op logistiek vlak. Met de integratie wil Bierbrouwerij AB InBev nog beter kunnen inspelen op de wensen van horecaondernemers en consumenten.

Jack Bongers: “Al bijna 90 jaar werken we uitstekend samen met onze partner Bierbrouwerij AB InBev. Ik heb besloten me op een nieuwe uitdaging te willen richten en heb Bierbrouwerij AB InBev de mogelijkheid geboden ons mooie bedrijf voort te zetten. We zijn in de loop der jaren steeds intensiever gaan samenwerken en ik zie de integratie dan als de ultieme bekroning van ons partnership. Gezien onze lange en goede relatie heb ik het volste vertrouwen dat Bierbrouwerij AB InBev de continuïteit van onze groothandel, die al sinds 1929 bestaat, en de zorg voor onze medewerkers en klanten optimaal kan waarborgen.”

Pieter Anciaux, horecadirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “We zijn trots en dankbaar dat Jac. Bongers Dranken ons het vertrouwen geeft het prachtige bedrijf te continueren. Bongers is echt een begrip in met name Oost-Nederland en heeft een enorm goede naam, in het bijzonder als het gaat om klantgerichtheid. Ons hoofddoel is nog dichter bij de horecaondernemers en consumenten te komen staan, zodat we nog beter kunnen inspelen op hun wensen. Gezien het operationele karakter van de integratie, hebben we er alle vertrouwen in dat de ACM goedkeuring zal verlenen voor het plan. De komende periode richten we ons met Bongers op de verdere vormgeving van de integratie.”

Dossiers
Lees ook
Amerikaans biermerk Bud komt naar Nederland

Amerikaans biermerk Bud komt naar Nederland

Het bekende Amerikaanse biermerk Bud komt naar Nederland. Dat kondigde bierbrouwerij AB InBev 22 juli aan. Bud, ook bekend als ‘The King of Beers’, is het grootste biermerk ter wereld.

Bierbrouwer AB InBev koopt Babe Wine

Bierbrouwer AB InBev koopt Babe Wine

AB InBev heeft Babe Wine overgenomen. De bierbrouwer had al een een deel van de aandelen van Babe Wine in bezit, en heeft nu ook de overige aandelen in handen. Dat meldt Retail Detail. Babe Wine is een hip Amerikaans wijnmerk dat wijn in blik verkoopt. In 2016 richten David Oliver Cohen en Josh Ostrovsky het merk op om van wijn een 'eenvoudiger...

AB InBev mag niet suggereren dat je dik wordt van light bier van de concurrent

AB InBev mag niet suggereren dat je dik wordt van light bier van de concurrent

Bierbrouwer AB InBev moet stoppen met het verspreiden van ‘misleidende’ reclame voor Bud Light, een biertje van rivaal MillerCoors. Dat oordeelde een rechter, schrijft De Tijd.