Jac. Bongers Dranken wordt onderdeel van AB InBev

AB InBev_Jac Bongers dranken

Jac. Bongers Dranken en Bierbrouwerij AB InBev maakten 29 augustus bekend dat ze hun bestaande samenwerking nog verder willen intensiveren. De drankengroothandel wordt naar verwachting per 1 januari 2020 onderdeel van Bierbrouwerij AB InBev. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet het plan nog goedkeuren.

AB InBev en Jac. Bongers Dranken werken al bijna 90 jaar samen en zijn in de loop van die tijd steeds intensiever gaan samenwerken, vooral op logistiek vlak. Met de integratie wil Bierbrouwerij AB InBev nog beter kunnen inspelen op de wensen van horecaondernemers en consumenten.

Jack Bongers: “Al bijna 90 jaar werken we uitstekend samen met onze partner Bierbrouwerij AB InBev. Ik heb besloten me op een nieuwe uitdaging te willen richten en heb Bierbrouwerij AB InBev de mogelijkheid geboden ons mooie bedrijf voort te zetten. We zijn in de loop der jaren steeds intensiever gaan samenwerken en ik zie de integratie dan als de ultieme bekroning van ons partnership. Gezien onze lange en goede relatie heb ik het volste vertrouwen dat Bierbrouwerij AB InBev de continuïteit van onze groothandel, die al sinds 1929 bestaat, en de zorg voor onze medewerkers en klanten optimaal kan waarborgen.”

Pieter Anciaux, horecadirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “We zijn trots en dankbaar dat Jac. Bongers Dranken ons het vertrouwen geeft het prachtige bedrijf te continueren. Bongers is echt een begrip in met name Oost-Nederland en heeft een enorm goede naam, in het bijzonder als het gaat om klantgerichtheid. Ons hoofddoel is nog dichter bij de horecaondernemers en consumenten te komen staan, zodat we nog beter kunnen inspelen op hun wensen. Gezien het operationele karakter van de integratie, hebben we er alle vertrouwen in dat de ACM goedkeuring zal verlenen voor het plan. De komende periode richten we ons met Bongers op de verdere vormgeving van de integratie.”

Dossiers
Lees ook
Jasper Kessels nieuwe Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Jasper Kessels nieuwe Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Jasper Kessels is de nieuwe Retaildirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Mark Hanssen op, die per 1 januari 2020 startte als horecadirecteur bij de brouwer in Nederland.

Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur AB InBev

Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur AB InBev

Mark Hanssen is de nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Pieter Anciaux op, die horeca- en operationsdirecteur wordt voor België en Luxemburg.

AB InBev overweegt verkoop blikkenonderdeel en bottelarij

AB InBev overweegt verkoop blikkenonderdeel en bottelarij

Een van de grootste brouwerijketens ter wereld, AB InBev, overweegt zijn Amerikaanse blikkenonderdeel en bottelarij gedeeltelijk te verkopen, meldt persbureau Reuters. De verkoop moet bijdragen aan het terugdringen van de enorme schuld die de biergigant op dit moment nog uit heeft staan.