Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniels Tenessee Apple

Jack Daniel’s brengt een nieuwe flavored whisky op de Nederlandse markt. De Jack Daniel’s Tennessee Apple combineert de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey met de frisse smaak van groene appels.

Begin 2020 lanceerde Jack Daniels deze nieuwe whisky met succes op verschillende Europese markten. Jack Daniel’s Tennessee Apple laat nieuwe consumenten kennis laten maken met Jack Daniel’s en de Jack Flavors. Op globaal niveau blijven gearomatiseerde sterke dranken volgens het merk de belangrijkste motor van de categorie sterke dranken. In Nederland waren de Jack Flavors Tennessee Honey (gelanceerd in 2014) en Tennessee Fire (gelanceerd in 2017) de best presenterende smaken (+32%) in de totale whiskeycategorie van de afgelopen twaalf maanden. Met de toevoeging van Jack Daniel’s Tennessee Apple hoopt Jack Daniel’s Nederland dit marktaandeel nog verder uit te breiden.

Tennessee Apple

Met 35% ABV bevat Jack Daniel’s Tennessee Apple een mix van drie soorten appels (McIntosh, Red Delicious en Granny Smith), gecombineerd met Jack Daniel’s Tennessee Whiskey. Martin Huijbregts, hoofd van Jack Daniel’s Nederland: “Het is een erg opwindende tijd voor ons binnen Jack Daniel’s Nederland nu we Jack Daniel’s Tennessee Apple uitbrengen. Met deze smaak kunnen we een nieuw publiek kennis laten maken met Tennessee-whiskey."

De whisky is goed te combineren met tonic. Volgens Huijbregts biedt Jack Apple & Tonic een goed alternatief voor een gearomatiseerde gin en tonic. De optimale verhouding is hier één deel Jack Daniel’s Tennessee Apple en vier delen tonic.

Jack Daniel’s

De geschiedenis van Jack Daniel's gaat terug naar 1866. In dat jaar werd de distilleerderij als eerste officieel geregistreerd door de Amerikaanse regering. Jack Daniel Distillery is gevestigd in Lynchburg, Tennessee en bekend van onder andere Jack Daniel’s Old No. 7 en Tennessee Whiskey. Jack Daniel's groeide uit tot een merk dat in meer dat 170 landen wordt verkocht .

Dossiers
Lees ook
Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert voorjaar 2021 een Nederlandse equivalent van malt whisky, Rutte Single Malt Genever. Deze 100% moutwijnjenevers is volledig op gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een malt whisky, en heeft vier jaar lang gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaanse eiken.

Bowmore brengt 52 jaar gerijpte whisky uit

Bowmore brengt 52 jaar gerijpte whisky uit

Bowmore Islay Single Malt Whisky brengt de laatste flessen Bowmore 1965 uit. Deze release is onderdeel van de Vault 50 Year Old Series. De whisky heeft 52 jaar gerijpt en heeft volgens de makers een complex en exquise karakter.

Bus Whisky haalt € 500.000 op via financieringsplatform Findr

Bus Whisky haalt € 500.000 op via financieringsplatform Findr

Bus Whisky haalde via investeringsplatform Findr een investering van €500.000 op bij een aantal business angles. De Brabantse whisky-start-up versterkt met het geld onder andere haar werkkapitaalpositie. Bus Whisky is opgericht door Dennis Hurkmans en Ezra Leeger.