Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

11 februari 2021 Redactie BeverageNL

Jack Daniel’s brengt een nieuwe flavored whisky op de Nederlandse markt. De Jack Daniel’s Tennessee Apple combineert de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey met de frisse smaak van groene appels.

Begin 2020 lanceerde Jack Daniels deze nieuwe whisky met succes op verschillende Europese markten. Jack Daniel’s Tennessee Apple laat nieuwe consumenten kennis laten maken met Jack Daniel’s en de Jack Flavors. Op globaal niveau blijven gearomatiseerde sterke dranken volgens het merk de belangrijkste motor van de categorie sterke dranken. In Nederland waren de Jack Flavors Tennessee Honey (gelanceerd in 2014) en Tennessee Fire (gelanceerd in 2017) de best presenterende smaken (+32%) in de totale whiskeycategorie van de afgelopen twaalf maanden. Met de toevoeging van Jack Daniel’s Tennessee Apple hoopt Jack Daniel’s Nederland dit marktaandeel nog verder uit te breiden.

Tennessee Apple

Met 35% ABV bevat Jack Daniel’s Tennessee Apple een mix van drie soorten appels (McIntosh, Red Delicious en Granny Smith), gecombineerd met Jack Daniel’s Tennessee Whiskey. Martin Huijbregts, hoofd van Jack Daniel’s Nederland: “Het is een erg opwindende tijd voor ons binnen Jack Daniel’s Nederland nu we Jack Daniel’s Tennessee Apple uitbrengen. Met deze smaak kunnen we een nieuw publiek kennis laten maken met Tennessee-whiskey."

De whisky is goed te combineren met tonic. Volgens Huijbregts biedt Jack Apple & Tonic een goed alternatief voor een gearomatiseerde gin en tonic. De optimale verhouding is hier één deel Jack Daniel’s Tennessee Apple en vier delen tonic.

Jack Daniel’s

De geschiedenis van Jack Daniel's gaat terug naar 1866. In dat jaar werd de distilleerderij als eerste officieel geregistreerd door de Amerikaanse regering. Jack Daniel Distillery is gevestigd in Lynchburg, Tennessee en bekend van onder andere Jack Daniel’s Old No. 7 en Tennessee Whiskey. Jack Daniel's groeide uit tot een merk dat in meer dat 170 landen wordt verkocht .

Altijd op de hoogte blijven?