Jack Daniel’s lanceert rye whiskey

28 november 2019 Erin Broos

De Jack Daniel’s distilleerderij ontwikkelt een nieuwe versie van Amerika’s oorspronkelijke whisky: de Jack Daniel’s Tennessee Rye. Deze bestaat uit zeventig procent rogge, achttien procent maïs en twaalf procent gemoute gerst.

De distilleerderij van Jack Daniel’s, gevestigd in Lynchburg, Tennessee, is in 1866 opgericht en is daarmee de oudste geregistreerde distilleerderij van de Verenigde Staten. Master Distiller Jeff Arnett en zijn team hebben een nieuwe toevoeging aan het portofolio gebracht. Uniek volgens hen, omdat de graanberekening afwijkt van het oorspronkelijke Jack Daniel’s recept. Ook het aroma is opgebouwd uit een mix van zacht fruit, rogge en een vleugje eiken. “Ons productieproces is zo bijzonder dat het voor zich spreekt om een eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whiskey te maken. Wij geloven dat onze totale grain bill resulteert in een ideale smaak en karakter - gedurfd, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is rye whiskey, op z’n Jack’s.”

Jack Daniel's is de maker van de Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee Whiskey, Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, Jack Daniel's Single Barrel Tennessee Whiskey, Jack Daniel's Tennessee Honey, Jack Daniel's Tennessee Fire, Jack Daniel's Sinatra Select en Jack Daniel's Country Cocktails. 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?