Jack Daniel’s lanceert rye whiskey

De Jack Daniel’s distilleerderij ontwikkelt een nieuwe versie van Amerika’s oorspronkelijke whisky: de Jack Daniel’s Tennessee Rye. Deze bestaat uit zeventig procent rogge, achttien procent maïs en twaalf procent gemoute gerst.

De distilleerderij van Jack Daniel’s, gevestigd in Lynchburg, Tennessee, is in 1866 opgericht en is daarmee de oudste geregistreerde distilleerderij van de Verenigde Staten. Master Distiller Jeff Arnett en zijn team hebben een nieuwe toevoeging aan het portofolio gebracht. Uniek volgens hen, omdat de graanberekening afwijkt van het oorspronkelijke Jack Daniel’s recept. Ook het aroma is opgebouwd uit een mix van zacht fruit, rogge en een vleugje eiken. “Ons productieproces is zo bijzonder dat het voor zich spreekt om een eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whiskey te maken. Wij geloven dat onze totale grain bill resulteert in een ideale smaak en karakter - gedurfd, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is rye whiskey, op z’n Jack’s.”

Jack Daniel's is de maker van de Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee Whiskey, Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, Jack Daniel's Single Barrel Tennessee Whiskey, Jack Daniel's Tennessee Honey, Jack Daniel's Tennessee Fire, Jack Daniel's Sinatra Select en Jack Daniel's Country Cocktails. 

 

 

 

Lees ook
Whiskymerk The Glenlivet richt zich op nieuwe generatie

Whiskymerk The Glenlivet richt zich op nieuwe generatie

Whiskymerk The Glenlivet, wil met een eigentijdse visie en nieuwe design whisky toegankelijk maken voor een nieuwe generatie. Volgens het merk kan whisky behoorlijk intimiderend zijn en dat houdt mensen op afstand, die het eigenlijk wel zouden willen proberen. Als het aan de single malt whisky-producent ligt, verandert dit. Als het aan de single malt...

The Roast Room verwerkt Highland Park whisky’s in gerechten

The Roast Room verwerkt Highland Park whisky’s in gerechten

Onlangs lanceerde The Roast Room de menukaart voor de wintermaanden november en december. In een aantal gerechten zijn verschillende soorten Highland Park whisky’s verwerkt. De inspiratie hiervoor haalden de chef-kok, Marco Geurts en Bram Kaplan van Maxxium uit het nieuwe barbecue boek van The Bastard.

Droge worst van B&L met whisky

Droge worst van B&L met whisky

Brandt & Levie lanceert hun nieuwste product: een droge worst waarvoor ze deze keer de krachten bundelen met het Schotse whiskymerk Laphroaig.