Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

Pierre par CP

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf opende dinsdag 28 mei de wijnbar Pierre par CP in Den Haag. Hier schenkt hij wijn uit de wijnvoorraad van restaurant Central Park. Het assortiment bestaat uit exclusieve en toegankelijke wijnen van over de hele wereld.

De wijnvoorraad van restaurant Central Park bestaat uit ruim 750 wijnen. Een selectie daarvan wordt geschonken bij Piere par CP. Op de kaart staan niet alleen exclusieve wijnen, maar ook toegankelijke en moderne wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een Pingus, Montrachet of een mooie champagne als Dom Perignon uit 1998. Of een toegankelijke wijn zoals een frisse Grüner Veltliner. Klanten kunnen in de wijnbar een glas drinken, maar het is ook mogelijk om een fles te kopen om mee naar huis te nemen.

Bij Pierre par CP kun je niet alleen terecht voor een glas wijn. Er is ook koffie van de Coffee Crafters, bier en fris. Daarnaast is er een menukaart met een tiental kleine gerechten en barbites samengesteld door chefs Tim Bood & Krisztian Parlagi. 

In de toekomst willen Joey en zijn team ook events bij Pierre par CP organiseren en lanceringen van concepten. Denk bijvoorbeeld aan champagne tastings of een high wine.

Dossiers
Lees ook
Blockchain voor wijn

Blockchain voor wijn

Accountantsbureau Ernst&Young ontwikkelt samen met Blockchain Wine het Tattoo-Wijnplatform. Dit blockchain-aangedreven platform heeft als doel de authenticiteit en oorsprong van nieuwe en vintage wijn te bepalen. Tattoo staat voor traceerbaarheid, authenticiteit, transparantie, oorsprong en mening (opinion). Op den duur zal het platform meer...

Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Heb je een voorkeur voor witte wijn of voor rode wijn? Dat zegt iets over je persoonlijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek van Coravin. Kijk je graag naar Game of Thrones, ben je introvert en houd je van reizen? Dan ben je waarschijnlijk een rode wijn drinker!

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

In Brussel is de eerste stedelijke wijnmakerij van België gevestigd. Ondernemer Thierry opende daar LeJeune Gudule Winery Brussels. Een wijngaard is er niet. Lejeune koopt de druiven bij partner-wijboeren.