Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

Pierre par CP

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf opende dinsdag 28 mei de wijnbar Pierre par CP in Den Haag. Hier schenkt hij wijn uit de wijnvoorraad van restaurant Central Park. Het assortiment bestaat uit exclusieve en toegankelijke wijnen van over de hele wereld.

De wijnvoorraad van restaurant Central Park bestaat uit ruim 750 wijnen. Een selectie daarvan wordt geschonken bij Piere par CP. Op de kaart staan niet alleen exclusieve wijnen, maar ook toegankelijke en moderne wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een Pingus, Montrachet of een mooie champagne als Dom Perignon uit 1998. Of een toegankelijke wijn zoals een frisse Grüner Veltliner. Klanten kunnen in de wijnbar een glas drinken, maar het is ook mogelijk om een fles te kopen om mee naar huis te nemen.

Bij Pierre par CP kun je niet alleen terecht voor een glas wijn. Er is ook koffie van de Coffee Crafters, bier en fris. Daarnaast is er een menukaart met een tiental kleine gerechten en barbites samengesteld door chefs Tim Bood & Krisztian Parlagi. 

In de toekomst willen Joey en zijn team ook events bij Pierre par CP organiseren en lanceringen van concepten. Denk bijvoorbeeld aan champagne tastings of een high wine.

Dossiers
Lees ook
Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Op 23, 24 en 25 september vindt horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Dit platform voor de professionele horeca zou natuurlijk niet compleet zijn zonder heel veel activiteiten rondom bier en wijn. In het Wijntheater en het Kenniscentrum voor Bier kun je meedoen met workshops, proeverijen en masterclasses.

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

Een van de meest besproken druivenoogsten in Spanje is die van D.O. Rueda. Allereerst worden de druiven in dit wijngebied 's nachts geplukt, de zogenaamde La vendimia nocturna. En dat gebeurt niet met de hand, maar machinaal onder onder het toeziende oog van geselecteerde kwaliteitsinspecteurs.

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Stichting Wijninstituut Nederland organiseert jaarlijks de Wijnkeuring van de Lage Landen. Aan de editie van 2019 deden 242 wijnen uit Nederland en België mee. Acht wijnen werden beloond met een gouden medaille. De 'grote winnaar' was het Betuws Wijndomein. Niet alleen werden twee wijnen beloond met een gouden medaille. Ook kreeg wijnmaker Diederik...