Johnnie Walker presenteert twee nieuwe Game of Thrones-whisky's

26 augustus 2019

Na White Walker brengt Johnnie Walker twee nieuwe, door de tv-serie Game of Thrones geïnspireerde Schotse whisky's op de markt. In samenwerking met HBO presenteert het whiskymerk A Song of Ice en A Song of Fire. De twee limited editions zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

De twee whisky's zijn geïnspireerd door twee van de grote huizen uit de serie. A Song of Ice is gebaseerd op House Stark. Deze whisky bevat single malts van Clynelish, een van de meest noordelijke distilleerderijen van Schotland. De drank heeft een frisse, schone smaak die volgens de makers refereert aan de kracht van ijs. Het flesontwerp is opgebouwd uit ijzig blauwe tinten en voorzien van een direwolf.

A Song of Fire refereert aan House Targaryen. Het is een rijke, kruidige whisky met het aroma van de geturfde mout van de Caol Ila-distilleerderij. Het flesontwerp is voorzien van de draken van House Targaryen en bestaat uit vurige roodtinten. Als knipoog naar de gecompliceerde interacties tussen de twee huizen in de show, loopt de bekende Striding Man van Johnnie Walker op de A Song of Fire-fles de andere kant op. Hierdoor ontstaat er een 'face-off' met de Striding Man op de A Song of Ice-fles als deze naast elkaar staan.

"We zijn erg trots om opnieuw met Johnnie Walker samen te werken", zegt Jeff Peters, Vice President, Licensing & Retail bij HBO. "Na het zien van de opwinding die ontstond rondom White Walker by Johnnie Walker zijn we verheugd om het einde van een episch verhaal te vieren door het aanbieden van meer kwaliteitswhisky voor fans van de show en whiskyliefhebbers om te verzamelen en te genieten."

 

Altijd op de hoogte blijven?