Jonge Beer Brouwerij maakt seizoensbier Drenthenier

12 juni 2019

De Jonge Beer Brouwerij brengt voor deze zomer een nieuw speciaalbier op de markt. Een Summer Brown Ale met de naam Drenthenier. 

Drenthenier is een volmoutig bruin bier met een volle smaak. Het bier is deels gebrouwen van lokaal geteelde hopsoorten, verbouwd bij zorgboerderij de Naoberhoeve in Hoogeveen en Echten. "Drenthenier is een heerlijk doordrinkbaar genietbier voor iedereen die wel zou willen Drenthenieren in onze mooie provincie", vertelt brouwer Jan de Vries in de Hoogeveense Courant.

Jan en Alie de Vries zijn de namen achter Jonge Beer Brouwerij. De brouwerij brouwt speciaalbieren, zoals HobBlonder en Humber. Daarnaast brengen ze regelmatig seizoensgebonden bieren op de markt. Jan bedenkt de recepturen van alle bieren, vaak lokaal of regionaal geïnspireerd. Hij brouwde zijn eerste bier al in 1981. In 2011 ging de website van de brouwerij online, terwijl ze nog geen locatie hadden om professioneel bier te brouwen. Deze vonden ze in de zomer 2014 in de voormalige speelgoedfabbriek aan de Fabrieksweg in Hoogeveen.

 

Altijd op de hoogte blijven?