Jumbo voegt 200 wijnen toe aan het assortiment

9 oktober 2018

More than Drinks_Jumbo wijn Foto: Jumbo Foto: Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft na uitgebreid onderzoek het wijnassortiment aangepast en voegt 200 nieuwe wijnen toe. Dit betekent dat bijna de helft van het wijnassortiment, wat uit zo'n 500 wijnen bestaat, is aangepast. Het assortiment verschilt per Jumbo winkel en wordt onder andere gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van klanten in de regio. Daarnaast introduceert Jumbo een nieuwe wijnvinder in de Jumbo app.

Wijnassortiment Jumbo

Olaf de Boer, Executive Directeur Buying & Merchandising bij Jumbo, is enthousiast over de nieuwe wijnen: “Per saldo krijgen onze winkels niet meer wijn, maar wel het juiste assortiment op de juiste plaats op basis van lokale voorkeuren. Veel klanten in het oosten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zoete witte wijn. Daarom geven we in deze regio meer ruimte aan dit type wijn. In randstedelijke winkels leggen we juist meer focus op frisse witte wijnen en premium wijnen.”

De nieuwe wijnen zijn gepresenteerd tijdens een speciaal lanceringsevenement. ‘Wijnsommelier van het jaar’ Lendl Mijnhijmer verzorgde een proeverij. Daarnaast vertelden drie wijnboeren van wijnhuizen TerraPura uit Chili, Flor de Zalin uit Spanje en Trentham Estate uit Australië, het verhaal achter hun bijzondere wijnen.

Lendl selecteerde voor het evenement zijn favoriete wijnen uit het wijnassortiment van de Jumbo. Dit zijn: Famiglia Bruno - Roero Arneis (2017), Trentham - Chardonnay (2017), Flor de Zalin - Red Jumilla (2017), Kuku Kuku - Pinot Noir (2016), Terra Pura Selection – Carmènere (2017) en Three Thieves - Cabernet Sauvignon (2016).

Nieuwe wijnvinder

Jumbo wil het voor klanten makkelijker maken om de juiste wijn te selecteren. De nieuwe wijnvinder in de Jumbo app moet hierbij helpen. De app stelt de gebruiker een aantal vragen, zoals wanneer of bij welk gerecht je de wijn wilt drinken. Op basis hiervan stelt de app de beste wijnen voor. Daarnaast zijn de smaakkaartjes bij het wijnschap duidelijker verwoord en gaan diverse Jumbo supermarkten wijnproeverijen organiseren voor klanten en winkelmedewerkers.

   

Altijd op de hoogte blijven?