Kennisinstituut Bier bestaat tien jaar

bier

Het Kennisinstituut Bier in Wageningen bestaat alweer tien jaar maar heeft nog steeds dezelfde missie: de kennis vergroten over verantwoorde bierconsumptie en het effect hiervan op de gezondheid.

Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat je van bier dik wordt en wijn goed is voor het hart. Kennisinstituut Bier probeert de feiten van de fabels te scheiden door wetenschappelijk onderzoek te verrichten. 
Op de vraag wat er veranderd is ten opzichte van tien jaar geleden zegt Ivonne Sleutels van het Kennisinstituut: "Er is veel meer keuze gekomen in biersoorten en daarmee in alcoholpercentage. Je hebt bieren van 0.0 tot 10 procent alcohol. Je merkt ook dat diëtisten nu eerder een laagalcoholisch bier aanraden als iemand hetzelfde volume wil blijven drinken. En er wordt positiever over bier gedacht. Er zijn veel lokale bieren op de markt gekomen, die met lokale ingrediënten gebrouwen zijn. Daardoor zijn mensen zich meer bewust dat bier een natuurproduct is. En dat je niet per se veel hoeft te drinken om te kunnen genieten."

Dossiers
Lees ook
Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles.

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Botanisch brouwer Lowlander deed afgelopen winter een oproep aan alle Nederlanders om de kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. En het eindresultaat is nu daar: Lowlanders Winter IPA.

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Voor het eerst deed er een Nederlands Team van biersommeliers mee aan het Wereldkampioenschap voor biersommeliers in Rimini (IT). De drie Nederlandse deelnemers eindigden alle drie in de top 50. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Elisa Raus uit Duitsland won de titel: World Champion Beersommelier.