Kennisinstituut Bier bestaat tien jaar

6 oktober 2019

Het Kennisinstituut Bier in Wageningen bestaat alweer tien jaar maar heeft nog steeds dezelfde missie: de kennis vergroten over verantwoorde bierconsumptie en het effect hiervan op de gezondheid.

Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat je van bier dik wordt en wijn goed is voor het hart. Kennisinstituut Bier probeert de feiten van de fabels te scheiden door wetenschappelijk onderzoek te verrichten. 
Op de vraag wat er veranderd is ten opzichte van tien jaar geleden zegt Ivonne Sleutels van het Kennisinstituut: "Er is veel meer keuze gekomen in biersoorten en daarmee in alcoholpercentage. Je hebt bieren van 0.0 tot 10 procent alcohol. Je merkt ook dat diëtisten nu eerder een laagalcoholisch bier aanraden als iemand hetzelfde volume wil blijven drinken. En er wordt positiever over bier gedacht. Er zijn veel lokale bieren op de markt gekomen, die met lokale ingrediënten gebrouwen zijn. Daardoor zijn mensen zich meer bewust dat bier een natuurproduct is. En dat je niet per se veel hoeft te drinken om te kunnen genieten."

Altijd op de hoogte blijven?