Kennismaking nieuwe bestuursleden Koninklijke Slijtersunie - Dennis Poldervaart

Dennis Poldervaart_Foto SLijtersunie

Op 25 mei jl. zijn tijdens de algemene ledenvergadering van de SlijtersUnie – die in verband met Covid-19 digitaal plaats vond – Dennis Poldervaart en Peter van Sloun verkozen tot nieuwe bestuursleden. In dit artikel maken we kennis met Dennis.

Dennis (27 jaar) is samen met zijn vader begonnen in maart 2016 met topSlijter Poldervaart in Landsmeer. Geen van tweeën had daarvoor ervaring in de slijterswereld. Dennis: “Ik heb havo gedaan en een half jaar accountancy hbo. Accountancy bleek niet mijn ding te zijn en ik ben toen gaan werken om bij te verdienen.” Dennis en zijn vader hadden allebei al lang een passie voor wijnen en Dennis kwam op het idee om een slijterij over te nemen.

Uw topSlijter

“In Landsmeer kwam een slijterij vrij", vertelt Dennis. "De vorige eigenaar wilde stoppen. Dat was al een topSlijter. Zo ben ik ook in contact gekomen met de organisatie.” Úw topSlijter is met globaal 80 zelfstandige slijters de op 2 na grootste slijtersorganisatie op de Nederlandse markt. Inmiddels is Dennis ook algemeen bestuurslid bij úw topSlijter. “Deelname aan de formule levert heel veel zaken op die je anders in je eentje moet regelen; reclame materiaal en dergelijke. Speciale kortingen en vergoedingen.”

Tweede vestiging

In januari 2019 hebben Dennis en zijn vader een tweede vestiging geopend in Twello. Dit betrof eveneens een slijterij ter overname. “Dat was ook het moment dat we mijn broer en een goede vriend van mij als personeel hebben aangenomen. We zijn nu met een team van vier man. Ik vind het heel leuk en het gaat goed.” Lachend voegt hij er aan toe:  “Als je snel rijk wil worden moet je geen slijter worden.”

Bestuurlidmaatschap

Gevraagd naar zijn reden voor het bestuurslidmaatschap van de SlijtersUnie: “Ik vind het leuk om te zien wat er in de branche speelt, zaken die je niet tegenkomt bij de gewone uitoefening van je vak. Dan zie je dat wat er achter de schermen gebeurt. Het is ook een middel om de sector te ontdekken en uit te vinden of ik met mijn ervaring en mening kan helpen om beslissingen te maken.” Op de vraag of hij nog iets aan de leden wil meegeven antwoordt hij: “Mijn advies aan de leden: vast houden aan kwaliteit, maar blijf goed om je heen kijken voor nieuwe ontwikkelingen.”

Bestuur Slijtersunie

Naast de nieuwe bestuursleden Dennis Poldervaart en Peter van Sloun wordt het bestuur nu gevormd door Ron Andes (voorzitter), Anton van Balveren (secretaris en penningmeester) en Machiel Otten (algemeen bestuurslid). Patrick van Egmond van De Monnik Dranken neemt als adviseur aan de vergaderingen deel.

Dit is een bericht van de Koninklijke SlijtersUnie uit Klare Taal. Lees hier de meest recente uitgave van Klare Taal nummer 147.

Dossiers
Lees ook
Alcohol op elke hoek van de straat: willen we dat?

Alcohol op elke hoek van de straat: willen we dat?

Deze maand heeft VVD Kamerlid Erik Ziengs zijn definitieve wetsvoorstel ingediend voor het versoepelen van de regels voor de verkoop en het schenken van alcohol. De strekking van deze wet is dat gemeenten een Drank- en Horecawetvergunning kunnen geven aan bijna iedere lokale winkel en dienstverlener die bier en wijn als nevenactiviteit wil verkopen...

Kennismaking nieuwe bestuursleden - Peter van Sloun

Kennismaking nieuwe bestuursleden - Peter van Sloun

Op 25 mei jl. zijn tijdens de algemene ledenvergadering van de SlijtersUnie – die in verband met Covid-19 digitaal plaats vond – Dennis Poldervaart en Peter van Sloun verkozen tot nieuwe bestuursleden. In dit artikel maken we kennis met Peter.

Voorwoord Ron Andes - Klare Taal 147

Voorwoord Ron Andes - Klare Taal 147

Vanaf 1 juli worden de regels weer verder verruimd. Het wordt dan mogelijk om wat meer over de inhoud te praten met de klant en dat zal zeker gewaardeerd worden. Uiteraard moeten we zoveel mogelijk volgens de richtlijnen blijven werken want op een tweede uitbraak zit niemand te wachten.